В Росії заборонили Акуніна і Бикова: припинили видавати та продавати їхні книжки

В Росії заборонили Акуніна і Бикова: припинили видавати та продавати їхні книжки

15 Грудня 2023
2067
15 Грудня 2023
14:53

В Росії заборонили Акуніна і Бикова: припинили видавати та продавати їхні книжки

2067
Напередодні в розмові з пранкерами Лексусом та Вованом письменники підтримали атаки України по російській території і повідомили, що допомагають ЗСУ.
В Росії заборонили Акуніна і Бикова: припинили видавати та продавати їхні книжки
В Росії заборонили Акуніна і Бикова: припинили видавати та продавати їхні книжки

Російське видавництво АСТ оголосило про своє рішення припинити поширення книг Бориса Акуніна і Дмитра Бикова. Про це повідомляється на  сайті видавництва.

«Публічні заяви письменників, які викликали широкий суспільний резонанс, потребують правової оцінки. До прояснення ситуації випуску та відвантаження книг відновлено не буде», — пояснив генеральний директор АСТ Павло Гришков.

Крім того, про вилучення тиражів Акуніна та Бикова повідомили в найбільшій російській мережі книгарень «Читай-город — Буквоед». Там також пояснили своє рішення «недавніми висловлюваннями письменників, які набули широкого розголосу в ЗМІ», пише телеграм-канал SOTAvision.

Припинив продаж книжок Акуніна і Бикова також сервіс цифрових книг «Литрес».

У коментарі російському РБК Дмитро Биков подякував видавництву АСТ за те, що воно продовжувало видавати його книги два роки після від'їзду з Росії, і заявив, що ніколи не жив на книжкові гонорари, заробляючи журналістикою та педагогікою. «Давно час зрозуміти, що заборонити книгу неможливо», — наголосив Биков.

А письменник Борис Акунін у своєму телеграм-каналі звернувся до російських читачів з повідомленням про те, що йому доведеться з ними розлучитися на деякий час: «Доти, доки ви залишаєтеся під владою диктатури». Він подякував «путіноїдам за рекламу» і нагадав про те, що вважає путінський режим злочинним і переконаний у тому, що поразка Путіна стане перемогою Росії. «Я допомагав, допомагаю і допомагатиму українцям», — підкреслив письменник.

Цього тижня прокремлівські пранкери Лексус та Вован опублікували розмови з Акуніним та Биковим від імені представників української влади — нагадує SOTAvision. Обидва письменники схвалили атаки ЗСУ по російській території. Акунін у розмові повідомив, що збирає кошти на допомогу Україні та «боротьбу з режимом Кремля». Биков пообіцяв, що після того, як його майбутню книгу про Зеленського перекладуть українською, він відправить усі гроші з продажу на дрони для ЗСУ.

Як відомо, в Росії після нападу на Україну посилили тиск на ЗМІ і цензуру. Про те, як читати російською медіа без пропаганди та без блокування, «Детектор медіа» розповів у цій публікації

Фото: скриншот з випуску програми Дмитра Бикова «Прямая речь» з Борисом Акуніним

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2067
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду