Наталія Гуменюк відреагувала на вимогу українського Медіаруху відсторонити її

Наталія Гуменюк відреагувала на вимогу українського Медіаруху відсторонити її

17 Квітня 2024
23152
17 Квітня 2024
10:36

Наталія Гуменюк відреагувала на вимогу українського Медіаруху відсторонити її

23152
Керівниця Об’єднаного координаційного пресцентру півдня заявила, що Медіарух навів у своїй заяві факти без доказів, а жодного порушення наказу №73 Об’єднаний пресцентр не допустив.
Наталія Гуменюк відреагувала на вимогу українського Медіаруху відсторонити її
Наталія Гуменюк відреагувала на вимогу українського Медіаруху відсторонити її

Керівниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк відреагувала на заяву українського Медіаруху з вимогою відсторонити її та забезпечити доступ журналістів до висвітлення оборони Херсонщини.

В інтерв’ю «Радіо Свобода» Гуменюк сказала, що в заяві Медіаруху наведені факти без жодного доказу, а жодного порушення наказу №73 Об’єднаний пресцентр півдня не допустив.

«По-перше, там зазначені факти абсолютно без жодного доказу.

По-друге, жодного порушення наказу №73 з боку Центру стратегічних комунікацій, Об’єднаного координаційного пресцентру не було допущено. Всі заходи проводилися відповідно до розпоряджень вищих штабів і відповідного наказу.

Висвітлення відбувалось в надскладних умовах. І те, що закидається про невисвітлення наслідків трагедії Каховської ГЕС — це абсолютна неправда. Було відпрацьовано понад 800 запитів протягом одного тижня одразу після підриву Каховської ГЕС у спрощеному порядку. Всі пресофіцери мого напрямку працювали оперативно, самовіддано і логічно, але з огляду на безпеку операцій.

Тут треба розуміти, що під час війни ми працюємо над тим, щоб безпека операцій була збережена. Операція як бойовий компонент стратегічного планування перебуває у віданні командувача, і його рішення є визначальним», — сказала Гуменюк.

Нагадаємо, 16 квітня Український Медіарух закликав замінити керівницю Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталію Гуменюк. Медіарух звинуватив Гуменюк у забороні висвітлювати воєнні злочини Росії в зоні її відповідальності. Підписанти заяви вимагають від військового керівництва замінити її «на більш компетентну особу і не допускати її до будь-якого керування комунікаціями».

Медійники також вимагають забезпечити доступ журналістів до районів Херсонщини та сусідніх регіонів, де відбуваються ключові події, з урахуванням вимог Наказу №73 Головнокомандувача ЗСУ, а також провести ревізію чинних правил роботи пресцентрів ОК «Південь» та об’єднаного новоствореного ОУВ «Таврія».

Відповідну заяву медійники адресували Головнокомандувачу Збройних сил України Олександру Сирському, міністру оборони України Рустему Умєрову та начальнику Генштабу ЗСУ Анатолію Баргилевичу. Її підписали вже майже півтори сотні українських редакцій та медійників.

Повний текст заяви Медіаруху читайте тут.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23152
Читайте також
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Володимир ,м.Киiв.
10 дн. тому
Не пiдтримую скарги медiйникiв на ,начеб-то ,заборону полковником Гуменюк висвiтлювати iнформацiю на фронтi. Бiльш того , навпаки , якiсть "роботи" так званих "журналiстiв" ,особливо 20-рiчних "спецiалiсток" у вiйськових питаннях ... ,якi ПОСТIЙНО допитувались у своiх iнтервью у вищих вiйськових командирiв та рядових вiйськових та посадових осiб ЗСУ ,про якiсть та кiлькiсть отриманого озброення та iншого вiйськового знаряддя . Навiть настирливо намагались "витягти" якийсь iнсайд ,аби пlдняти свiй рейтинг . Елементарно Грамотному чоловiку ,який пройшов строкову навiть службу ,зрозумiло ,що ця заява медiйникiв ( не аргументована та не пiдтверджена конктретними доказовими фактами ...) ,це спланована псевдожурналiстська акцiя , та керована про-москальськими колаборантами . Зустрiчна пропозицiя вiд украiнського пенсiонера ; керiвникам ЗСУ Украiни ретельно перевiрити рiвень компетенцii та вiдповiднicть профiльного рiвня тих осiб вiд журналiстики ,якi прикриваються свободою слова ,видають з себе "експертiв" у вiйськових питаннях ,особливо , i в першу чергу , (з усiею повагою до жiнок...) ,це стосуеться "вiйськових експертiв- журналiсток" ...
Віктор
10 дн. тому
Під час війни допускати медійників до районів проведення бойових повторить їх дії 2023 року коли ці писаки розтрубили про наш контрнаступ. Вониж без мізків - їм тільки писати, а наслідки вийшли плачевними - контрнаступ не вийшов. Полягло тисячі хлопців та дівчат. Верховний шукає тих хто здав плани контрнаступу, а вони під носом - це медійники. Ні в якому разі цю сволоту не можна допускати до районів ведення бойових дій. Це 100% зрадники. Для освітлення подій на фронті є пресцентри у бойових частинах і на цьому крапка.
Віктор
10 дн. тому
Завжди своєчасно і детально коментувала останні події в регіоні. А допуск усіх бажаючих журналістів до району бойових дій призведе до зливу інформації ворогу.
Володимир
12 дн. тому
Ні в якому разі не можна журналістів туди допускати, буде злив інфи, як наслідок будуть втрати ос. Журналісти ( не всі ) це хайпожери
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду