«Укрінформ» випустив збірку журналістських матеріалів «Рік великої війни»

«Укрінформ» випустив збірку журналістських матеріалів «Рік великої війни»

27 Лютого 2023
593
27 Лютого 2023
11:13

«Укрінформ» випустив збірку журналістських матеріалів «Рік великої війни»

593
Збірка містить 16 найкращих репортажів, інтерв'ю, статей і фотографій, які розповідають про події і людей на фронті та свідчення тих, хто пережили окупацію і вирвалися з неї.
«Укрінформ» випустив збірку журналістських матеріалів «Рік великої війни»
«Укрінформ» випустив збірку журналістських матеріалів «Рік великої війни»

Інформаційне агентство «Укрінформ» до річниці повномасштабного вторгнення Росії випустив збірку журналістських матеріалів «Рік великої війни очима Укрінформу. Частина I», які виходили на сайті агентства протягом 2022 року. Про це повідомляється на сайті медіа.

Перша частина збірки містить 16 найкращих, на думку членів редколегії, репортажів, інтерв'ю, статей і фотографій штатних і позаштатних кореспондентів національного агентства, які розповідають про події і людей на фронті, на тимчасово захоплених ворогом територіях, свідчення тих, хто пережили окупацію і дивом вирвалися з неї.

Їхніми авторами є Ірина Дружук, Оксана Климончук, Тетяна Когутич, Ольга Звонарьова, Лана Самохвалова, Зара Максимова, Юлія Байрачна, Антоніна Мніх.

Вихід другої частини збірки запланований на березень.

Генеральний директор «Укрінформу» Олександр Харченко у вступному слові до збірки розповів, що протягом року великої війни агентство працювало цілодобово сім днів на тиждень.

«Ми прожили цей рік від 24 лютого 2022 року разом з усією країною – під завивання сирен, в бомбосховищах, у підрозділах ЗСУ та тероборони, у волонтерських клопотах. … Ми цілодобово випускали новини, відбивали кібератаки на наші мережі, перекладали нашу інформацію кількома мовами світу. Так народжувалася хроніка цієї війни, від перемоги в якій залежить саме існування країни та її майбутнє», — сказав він.

Збірка видана в цифровому форматі і доступна за посиланням.

Нагадаємо, видання Platfor.ma випустило книгу «Україна: 50 символів боротьби» про явища, персони та образи, які стали визначальними в українському опорі російській агресії після 24 лютого 2022-го. 

Фото: скриншот збірки «Укрінформу» / ІМІ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
593
Читайте також
25.02.2023 10:00
Анастасія Платонова
для «Детектора медіа»
1 939
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду