Популярна ірландська газета Irish Independent випустила редакційну статтю українською

Популярна ірландська газета Irish Independent випустила редакційну статтю українською

25 Березня 2022
2370
25 Березня 2022
08:25

Популярна ірландська газета Irish Independent випустила редакційну статтю українською

2370
Редакція висловила підтримку українському народу, заявила, що Путін програє, та закликала ірландців прихистити біженців.
Популярна ірландська газета Irish Independent випустила редакційну статтю українською
Популярна ірландська газета Irish Independent випустила редакційну статтю українською

Ірландська газета Irish Independent випустила редакційну статтю українською мовою. На це звернув увагу радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк.

За його словами, це найпопулярніша газета країни і це перший в її історії випадок, коли для редакційної статті обрано не ірландську чи англійську мову.

Матеріал присвячено місяцю протистояння України повномасштабному наступу Росії. Редакція нагадує, що Ірландія також проходила через війну та її наслідки, а отже зараз має прихистити українських біженців.

«Ірландія підтримує та захищає права малих націй. Наша країна теж жила в тіні імперії і занадто добре знає, що таке жахливі наслідки безглуздого територіального конфлікту.

Понад 10 мільйонів українців змушені були покинути Батьківщину або рідний дім — здебільшого жінки з дітьми — ми пов’язані і часом, і історією з їхнім горем. Тому всім, хто приїжджає сюди, потрібно запропонувати не просто безпечний притулок, а й найтепліший прийом.

Мільйони наших пращурів без жодних пожитків були розсіяні на чотири сторони світу війною та голодом. Ми їх пам’ятаємо. Але якщо ми хочемо проявити справжню пошану їхній жертві і їхній спадщині, ми також повинні простягнути руку, щоб допомогти тим, хто прибуває до наших берегів у час тяжкої потреби», — йдеться у статті.

Згадується у матеріалі також про Голодомор, який влаштувала свого часу в Україні тоталітарна влада СРСР. А також про те, що ця влада зрештою програла.

«Сподівання Путіна переписати історію і підлаштувати її до власних темних та безсоромних амбіцій не можуть мати успіху. Його уявне почуття загрози перетворило життя народу України на пекло. З нестримною жорстокістю він прагне перекроїти світ за своїм спотвореним образом. Він програє. В облозі чи ні, народ України не подолати.

Обов’язок усіх свободолюбних людей — підтримувати українців. Ірландія може найкраще зробити це, приймаючи тих, кому більше немає куди звернутися. Зробити це — наш привілей, а не лише обов’язок», йдеться в статті.

Статтю можна прочитати також на сайті газети. Його щомісячна аудиторія – близько 13 млн осіб.

Ілюстрації: t.me/podolnewsua, УНІАН
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2370
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду