detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
23.11.2023 12:11
Рада оборони Херсонщини посилила заборону висвітлювати результати обстрілів у медіа
Рада оборони Херсонщини посилила заборону висвітлювати результати обстрілів у медіа
Відтепер заборонено публікувати в ЗМІ, соцмережах та месенджерах фото й відео, які дають змогу ідентифікувати конкретне місце та час здійснення обстрілу Херсона і громади.

Рада оборони Херсонської області посилить заходи щодо заборони висвітлення в засобах масової інформації результатів ворожих обстрілів. Таке рішення обласна військова адміністрація ухвалила 15 листопада.

В документі зазначено, що відтепер заборонено публікувати в засобах масової інформації, соціальних мережах та месенджерах фото- й відеоматеріали, що дають змогу ідентифікувати конкретне місце та час здійснення обстрілу міста Херсона й населених пунктів Херсонської міської територіальної громади.

«Ці заборони діяли і до цього, але тепер їх поширили і на геолокацію та зйомки під таким кутом, який дозволить ідентифікувати конкретне місце “прильоту”», — пояснив регіональному представнику ІМІ начальник управління внутрішньої та інформаційної політики Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Толоконніков.

Він також додав, що всі обмеження по часу, після якого можна публікувати контент з місць обстрілів, діють як і раніше.

Регіональний представник ІМІ зазначає, що росіяни неодноразово обстрілювали місця, де виникали пожежі від попередніх обстрілів, щоб влучати у рятувальників та пожежних. Останній такий випадок стався в Херсоні 22 листопада.

Нагадаємо, ексзаступниця міністра оборони Ганна Маляр пояснювала, що у відкритих джерелах криється певна небезпека, адже вороги іноді швидше дізнаються інформацію з українських відкритих джерел, ніж їм доповідають їхні ж спецслужби.

Нагадаємо, 21 березня 2022 року в Україні заборонили вести зйомки військової техніки та об'єктів інфраструктури. 

Міноборони закликає українців не публікувати фото та відео переміщення української техніки, а також облич військовослужбовців ЗСУ. Також Міноборони звертає увагу, що під час війни фатально небезпечно повідомляти про наявність або відсутність озброєння та військової техніки ЗСУ з прив’язкою до населених пунктів.

Крім того, речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат закликав громадян не публікувати кадри роботи української протиповітряної оборони.

Читайте також: 

Ілюстративне фото: ДСНС

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY