Зеленський зустрівся з іноземними журналістами, які висвітлюють боротьбу України з російською агресією

Зеленський зустрівся з іноземними журналістами, які висвітлюють боротьбу України з російською агресією

20 Листопада 2023
785
20 Листопада 2023
12:45

Зеленський зустрівся з іноземними журналістами, які висвітлюють боротьбу України з російською агресією

785
Президент відзначив важливу роль світових медіа в консолідації міжнародної підтримки України й висловив співчуття всім, чиїх рідних і близьких забрала війна.
Зеленський зустрівся з іноземними журналістами, які висвітлюють боротьбу України з російською агресією
Зеленський зустрівся з іноземними журналістами, які висвітлюють боротьбу України з російською агресією

Президент Володимир Зеленський зустрівся з іноземними журналістами, серед яких були гендиректор Fox Corporation Лаклан Мердок, журналіст The Sun Жером Старкі та журналіст Fox News Бенджамін Холл. Про це повідомив сайт глави держави.

У своєму дописі на фейсбуку про цю зустріч Зеленський нагадав, що навесні 2022 року під російський обстріл на Київщині потрапила група журналістів Fox News. Тоді загинули оператор Пʼєр Закржевський та фіксерка Олександра Кувшинова, журналіст Бенджамін Холл був важко поранений.

«Зараз, під час зустрічі з Бенджаміном, журналістом The Sun Жеромом Старкі, генеральним директором Fox Corporation Лакланом Мердоком, подякував їм за висвітлення української боротьби з російською агресією. Дуже важливо, щоб світ знав повну правду про те, як Росія намагається знищити нашу свободу», — написав Володимир Зеленський.

Президент України Володимир Зеленський і генеральний директор Fox Corporation Лаклан Мердок

Президент відзначив важливу роль світових медіа в консолідації міжнародної підтримки України й висловив співчуття всім, чиїх рідних і близьких забрала війна. «Весь цей час журналісти, оператори, редактори, фотографи, водії — на лінії фронту. Оскільки це гібридна війна, у російських руках інформація — це також зброя. Щирі співчуття батькам і близьким тих дуже хоробрих чоловіків і жінок, які втратили свої життя, намагаючись показати, що відбувається в Україні. Зокрема й завдяки журналістам із багатьох країн ми зараз маємо таку підтримку у світі», — сказав Зеленський.

За визначний особистий внесок у зміцнення міждержавної співпраці, підтримку незалежності й територіальної цілісності України глава держави відзначив Бенджаміна Холла орденом «За заслуги» ІІІ ступеня. Також він подякував Лаклану Мердоку за приїзд і наголосив, що це дуже важливий сигнал підтримки в час, коли фокус уваги світу розмитий іншими подіями.

Президент також розповів про ситуацію на полі бою, високу мотивацію та рішучість українського народу й віру в перемогу. Володимир Зеленський відзначив важливість збереження уваги світу до наших зусиль у боротьбі за свободу та свою державу.

«Люди чомусь ставляться до цього, як до кіно, та очікують, що в подіях не буде довгих пауз, що картинка перед очима завжди змінюватиметься, щодня будуть якісь сюрпризи. Але для нас, для наших воїнів це не кіно. Це наші життя. Це щоденна важка праця. І завершиться все не так швидко, як нам би хотілося, але ми не маємо права опускати рук і не зробимо цього», — пояснив Зеленський.

Співрозмовники обговорили подальшу співпрацю, обмінялися думками щодо російських пропагандистських наративів, якими послуговуються противники підтримки України. Також було обговорено українське бачення справедливого миру на основі Формули миру.

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що 13 березня 2022 року в Ірпені російські окупанти розстріляли американського журналіста Брента Рено. Разом із колегою Рено знімав евакуацію мешканців Ірпеня. Після перетину блокпосту машину, в якій вони їхали, розстріляли росіяни. Брент Рено зазнав смертельного поранення, іншого пораненого журналіста врятували українські медики.

Крім того, ми писали про те, що згідно з даними Моніторингу російських злочинів проти журналістів та медіа, який здійснює Інститут масової інформації, з початку російсько-української війни, в період із 2014-го до 2023 року, загинули 75 медійників.

Від початку вторгнення Росія вбила 68 українських медійників, з них 10 загинули під час журналістської роботи.

Читайте також:

На головному фото — журналіст Fox News Бенджамін Холл і Президент України Володимир Зеленський

Фото: president.gov.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
785
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду