Володимир Зеленський відзначив орденом двох журналістів з Польщі

Володимир Зеленський відзначив орденом двох журналістів з Польщі

5 Грудня 2023
1182
5 Грудня 2023
18:32

Володимир Зеленський відзначив орденом двох журналістів з Польщі

1182
Ордени за заслуги III ступеня отримали керівник східної редакції радіо Wnet Павел Боболович та кореспондент Польського телебачення в Празі Томаш Єндрухов.
Володимир Зеленський відзначив орденом двох журналістів з Польщі
Володимир Зеленський відзначив орденом двох журналістів з Польщі

Керівник східної редакції радіо Wnet Павел Боболович та кореспондент Польського телебачення в Празі Томаш Єндрухов отримали від президента України Володимира Зеленського ордени за заслуги III ступеня.

Нагороди вручили в українському посольстві у Варшаві за внесок у розвиток польсько-українських відносин, підтримку суверенності і територіальної цілісності України, інформаційну підтримку Збройних сил, подолання російської пропаганди та дезінформації, висвітлення російської агресії безпосередньо на полі бою з загрозою для життя і здоровʼя. Про це повідомило «Радіо Свобода».

Журналіст Павел Боболович у коментарі виданню розповів, що це його друга українська нагорода. Першу він отримав у 2015 році від патріарха Філарета за жертовність і любов до України. 

«Мені приємно, хоча я не є прихильником саме державних нагород. Цю відзнаку я обовʼязково візьму на фронт, до українських захисників, бо ця нагорода і для них. Останніх 10 років я живу в Києві.

У 2014–2015 роках багато разів був на фронті, у гарячих точках — Щастя, Станиця Луганська, Костянтинівка. Але 24 лютого, коли на Київ впали перші ракети, я тікав, бо це було щось інше, я не знав, скільки вистоїть Україна. Я радий, що мої "чорні" думки не справдилися, і вже 3 березня я повернувся в Україну, щоб писати і говорити про війну», — поділився Боболович.

На світлині — журналіст Павел Боболович та посол України у Польщі Василь Зварич /«Радіо Свобода»

Окрім цього, дев’ять польських волонтерів, які з 2014 року допомагають Україні, нині отримали нагороди від голови Верховної Ради Руслана Стефанчука. 

Фундація Uniters доставляє на передову аптечки, дрони, тепловізори, генератори, грілки для рук, берці, а також збирає подарунки для дітей у рамках щорічної акції «Свята без тата». Цьогоріч їх отримають діти, які з різних причин залишаються жити поблизу лінії фронту, зокрема під Бахмутом і Краматорськом.

«Ця нагорода дуже висока. Це оцінка нашої десятирічної роботи, всієї нашої команди і всіх волонтерів, які допомагають фронту. Ми отримували нагороди від ЗСУ, а це перша нагорода від держави Україна. Це приємно, але найбільша наша нагорода сьогодні це ті повідомлення, які сипляться від солдатів з окопів. Вони пишуть, що ми їхні ангели-охоронці і просять не забувати про них», — сказала керівниця фундації Галина Андрушков.

Нагороди волонтерам та журналістам вручив посол України у Польщі Василь Зварич, який відзначив, що допомога поляків уже ввійшла в історію важливих польсько-українських відносин.

Нагадаємо, у вересні президент України Володимир Зеленський, перебуваючи в Любліні, вручив польській журналістці TVN Discovery Poland Б’янці Залевській орден княгині Ольги ІІ ступеня за вагомий особистий внесок у підтримання державного суверенітету, територіальної цілісності України та зміцнення українсько-польської співпраці. 

Фото: Наталка Волосацька / «Радіо Свобода»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1182
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду