В Ірпені російські окупанти розстріляли американського документаліста

В Ірпені російські окупанти розстріляли американського документаліста

13 Березня 2022
4918
13 Березня 2022
14:38

В Ірпені російські окупанти розстріляли американського документаліста

4918
Ще одного журналіста з США поранено.
В Ірпені російські окупанти розстріляли американського документаліста
В Ірпені російські окупанти розстріляли американського документаліста

В Ірпені російські окупанти розстріляли американського фотографа та відеографа. Про це повідомив начальник поліції Київщини Андрій Нєбитов. Це 51-річний медійник Брент Рено, який до 2015 року співпрацював з The New York Times. Фотограф та відеограф досі зберіг це посвідчення.

«Окупанти цинічно вбивають навіть журналістів міжнародних ЗМІ, які намагаються показати правду про безчинства російських військ в Україні. Ще один журналіст поранений. Зараз потерпілого намагаються вивести із зони бойових дій. Звісно, професія журналіста передбачає ризик, втім громадянин США Брент Рено поплатився життям за спробу висвітлити підступність, жорстокість та безжальність агресора», - зазначив Андрій Нєбитов.

Ще один журналіст із США дістав поранення. Його евакуювали із зони бойових дій та вже прооперували в «Охматдиті». Про це під час марафону «Єдині новини» повідомив ведучий Олексій Ліхман.

Як повідомив у своєму телеграм-каналі журналіст Андрій Цаплієнко, є інформація, що заради приховування воєнних злочинів окупантам наказують відкривати вогонь по представниках ЗМІ.

За даними сайту IMDB, Брент Рено був режисером, лауреатом нагороди Пібоді та премії Альфреда І. Дюпона. Останні 20 років разом зі своїм братом Крейгом він продюсував фільми та телепрограми.

Брент Рено (ліворуч) зі своїм братом Крейгом

Брати-кінематографісти спеціалізувалися на гуманістичних історіях із гарячих точок світу, вони висвітлювали війни в Іраку та Афганістані, землетрус на Гаїті, політичні заворушення в Єгипті та Лівії, боротьбу за Мосул, екстремізм в Африці, картельне насильство у Мексиці та кризу біженців у Центральній Америці.

Їхні роботи завоювали численні премії та нагороди. З доробком документалістів можна ознайомитися на сторінці сайту Evident Change.

Фото: сайт Evident Change

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4918
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду