Дослідження, комунікаційні кампанії, соціально вагомий контент: проєкт USAID «Трансформація комунікацій» в Україні

Дослідження, комунікаційні кампанії, соціально вагомий контент: проєкт USAID «Трансформація комунікацій» в Україні

17 Листопада 2023
1813
17 Листопада 2023
13:18

Дослідження, комунікаційні кампанії, соціально вагомий контент: проєкт USAID «Трансформація комунікацій» в Україні

1813
Наскрізною темою для всіх напрямів проєкту USAID «Трансформація комунікацій» є підтримка гендерної рівності та соціальної інклюзії.
Дослідження, комунікаційні кампанії, соціально вагомий контент: проєкт USAID «Трансформація комунікацій» в Україні
Дослідження, комунікаційні кампанії, соціально вагомий контент: проєкт USAID «Трансформація комунікацій» в Україні

Проєкт USAID «Трансформація комунікацій» (скор. TCA, від англ. Transformation Communications Activity) разом з урядом України, приватним сектором і громадянським суспільством через інноваційні комунікаційні кампанії зміцнює стійкість української демократії і залучає громадян України до дискусій про демократичну трансформацію країни та європейську інтеграцію.  

Проєкт USAID «Трансформація комунікацій» включає три напрями роботи:

  • дослідження та аналітичні матеріали;
  • стратегічні комунікації;
  • соціально вагомий контент.

Наскрізною темою для всіх напрямів є підтримка гендерної рівності та соціальної інклюзії.

Дослідження

Дослідницька команда  TCA у співпраці з  понад 128 партнерами (урядовими установами, громадянським суспільством, приватним сектором) виконала  65 досліджень. Знахідки з кількісних, якісних, кількісно-якісних досліджень, аналізу наративів, моніторингу соціальних медій та машинної обробки текстів моніторингу лягли в основу комунікаційних кампаній різного рівня — від регіональних до міжнародних. Теми варіювали від супроводу комунікації вакцинації проти Covid-19 та реформи ринку землі до російських воєнних злочинів та протидії інструменталізації культури в російській пропаганді на західні країни.

Комунікаційні кампанії

У співпраці з урядом України та громадянським суспільством проєкт ТСА створює стратегічні комунікаційні кампанії і продукти з наголосом на користі від реформ, стійкості та єдності України, трансформації та відновленні, а також на документуванні воєнних злочинів. З жовтня 2022-го по вересень 2023 року команда ТСА підтримала 47 комунікаційних проєктів.

Наприклад, цьогоріч у співпраці з урядом України проєкт ТСА реалізував ряд комунікаційних ініціатив, спрямованих на протидію дезінформації і зниження впливу росіян на поляризацію в українському суспільстві. 

Зокрема, проєкт ТСА реалізував спільну кампанію з Харківським літературним музеєм через культурну та мистецькі ініціативи, які здатні об’єднувати суспільство в турбулентні часи. Кампанія побудована навколо реґі-альбому SKOVORODANCE, куди ввійшли 12 треків, 11 із яких написані на слова Григорія Сковороди зі збірки «Сад божественних пісень», а ще один трек створив письменник і музикант Сергій Жадан. 

Також спільно з Центром стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки було реалізовано кампанію «Незламні, бо єдині», в якій розповідаються історії українців, що виявляють рішучість та відвагу перед труднощами і своїми діями підтримують інших.

ТСА надає комунікаційну підтримку Міністерству відновлення і Державному агентству відновлення та розвитку інфраструктури України, щоб підвищити обізнаність населення про прогрес у відбудові України. 

Також команда проєкту продовжує підтримувати Офіс Генерального прокурора і забезпечує комунікацію щодо висвітлення процесу розслідування воєнних злочинів Росії та щодо важливості встановлення справедливості з фокусом на внутрішню та зовнішню аудиторії. 

Більше про комунікаційні кампанії

Соціально вагомий контент  

ТСА проводить грантовий конкурс PITCHUA+, який дає можливість виробникам аудіовізуального контенту отримати фінансову та консультаційну підтримку для реалізації креативних ідей, що спонукають глядачів замислитись над соціально важливими проблемами. Переможці отримують повне або часткове  фінансування та експертний супровід на всіх етапах виробництва. 

TCA підтримав створення понад 30 проєктів соціально вагомого спрямування, включно з фільмами та серіалами, які стали надзвичайно успішними в Україні й за кордоном. Серед них:

  • анімаційний фільм «Мавка. Лісова пісня», який побив рекорди касових зборів; 
  • художній фільм «Найкращі вихідні»; 
  • сучасна адаптація класичної п’єси Івана Карпенка-Карого «Хазяїн»; 
  • художній серіал про те, як велика війна увірвалась у життя мешканців Києва та його передмість, «Перші дні»; 
  • комедійний серіал про активних молодих людей, які перемагають на місцевих виборах, щоб втілити свої реформаторські ідеї,  «Голова»; 
  • документальний проєкт «Українські палаци. Золота доба»; 
  • освітній тревел з Олександром Педаном та його дочкою Валерією «УніверCheck»; 
  • проєкт про українську традиційну культуру «Запал»; 
  • скетч шоу на ютубі, що розвінчує навколомедичні міфи, «Яся знає краще»; 
  • ютуб-шоу «Жовті кеди з Юлією Бориско» та інші.

Нещодавно відбувся конкурс PITCHUA+ на тему «Історії української сили», де перемогли 9 нових проєктів. Наступний конкурс соціально вагомого контенту відбудеться у 2024 році. 

Більше про проєкти грантового конкурсу соціально вагомого контенту PITCHUA+

Також TCA організовує освітні заходи для творців аудіовізуального контенту: майстеркласи, лекції, дискусії, інтегровані в кінофестивалі та інші великі галузеві події, у партнерстві з «Молодість», Docudays, Kyiv Media Week, Lviv Media Forum тощо. 

Дізнатися більше про проєкти від команди ТСА можна в розділі «Спецпроєкти» Transformation Communications Activity на сайті «Детектор медіа».

Підписатися на щоквартальну новинну розсилку ТСА можна, заповнивши форму.

Інформація, розміщена на цій вебсторінці, є частиною USAID Проєкту «Трансформація комунікації» в Україні. Ця вебсторінка не є офіційною інформаційною сторінкою уряду США.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1813
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду