Конкурс грантових заявок на розробку контенту з фокусом на гендерну рівність та соціальну інклюзію

Конкурс грантових заявок на розробку контенту з фокусом на гендерну рівність та соціальну інклюзію

5 Березня 2024
1983
5 Березня 2024
15:16

Конкурс грантових заявок на розробку контенту з фокусом на гендерну рівність та соціальну інклюзію

1983
Діяльність у рамках проєкту має залучати та підсилювати голоси вразливих та/або дискримінованих груп.
Конкурс грантових заявок на розробку контенту з фокусом на гендерну рівність та соціальну інклюзію
Конкурс грантових заявок на розробку контенту з фокусом на гендерну рівність та соціальну інклюзію

Проєкт «Трансформація комунікацій» (ТСА) оголошує конкурс грантових заявок на розробку та реалізацію креативних комунікаційних активностей, спрямованих на підвищення обізнаності та залучення українського суспільства до вирішення питань соціальної інтеграції та гендерної рівності в Україні, з акцентом на потребах та викликах вразливих та/або дискримінованих груп (жінки, ветерани, люди з інвалідністю, ВПО, ЛГБТКІ+, роми та інші групи).  

Проєкт «Трансформація комунікацій»  (ТСА) передбачає, що під час проєкту грантер буде фокусуватися на одній або обох темах: 

  1. Підвищення обізнаності та критичного мислення українського суспільства з виявлення та протидії дезінформації та пропаганді, яка стосується вразливих груп і тем, з метою сприяння соціальній злагоді, більш гармонійній, стійкій та демократичній Україні. 
  2. Підвищення громадської обізнаності та сприяння критичному мисленню в Україні щодо внеску та ролі вразливих та/або дискримінованих груп у відновленні України. 

Діяльність у рамках проєкту має залучати та підсилювати голоси вразливих та/або дискримінованих груп. Інтерсекційність (перетин різних форм або систем пригнічення, домінування та дискримінації) проєкту та співпраця з урядом, бізнесом, блогерами чи медіа будуть перевагою.

Заявник самостійно визначає плановану кількість контенту, що буде створюватися. Заходи повинні спрямовуватися на охоплення широкої аудиторії в Україні, одночасно залучаючи  вразливі та дискриміновані групи. Контент має сприяти діалогу, обміну поглядами та взаєморозумінню серед різних частин українського суспільства.  

Приклад активності:  

Заявник має залучити творців контенту на ютубі, подкастерів та інших блогерів, які мають власну аудиторію та готові говорити з нею про дезінформацію або відновлення через гендерну та соціально-інклюзивну призму. Серед них можуть бути блогери, що представляють вразливі та/або дискриміновані групи, що буде забезпечувати створення більш чутливого та емпатичного контенту.  

Разом з відповідним партнером грантер буде створювати та розповсюджувати відео- або аудіоконтент. Подкасти мають привертати принаймні 5–10 тисяч слухачів, а відеоконтент — принаймні 50–100 тисяч переглядів на випуск. Для підсилення контенту грантер може організувати онлайн- або офлайн-покази з обговореннями. 

Заявники повинні бути зареєстрованими в Україні неурядовими організаціями (НУО), організаціями громадянського суспільства (ОГС) [неприбутковими та прибутковими], місцевими кооперативами та приватними підприємствами, які офіційно створені, визнані та мають добру репутацію у відповідних органах влади України, а також дотримуються всіх застосовних цивільних та фінансових норм. 

У четвер, 7 березня, з 15:00 до 16:00 за київським часом за проєктом буде проведено віртуальну конференцію перед подачею заявок. Цей захід дасть змогу зацікавленим заявникам дізнатися більше про процес подання заявок, зрозуміти технічні цілі гранту, а також поставити запитання щодо ЗНЗ. Заявники повинні повідомити про свою зацікавленість в участі у віртуальній конференції, надіславши листа на електронну адресу RFA011@transformua.com не пізніше 12:00 четверга, 7 березня. Команда TCA з грантів надасть посилання для дистанційного приєднання до конференції тим заявникам, які висловлять свою зацікавленість у зазначений термін. 

Зацікавлені заявники, які бажають отримати копію запиту на подання заявок, форму заявки та відповіді на найчастіші запитання повинні надіслати запит на електронну адресу RFA011@transformua.com з темою листа RFA011. Заявки на гранти просимо надсилати до 31 березня 2024 року. У запиті на подання заявок міститься більш детальна інформація щодо процесу нагородження, включаючи вимоги до заявок. 

Довідково:       

Transformation Communications Activity (TCA) фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). В основі роботи  TCA є партнерство з урядом України, приватним сектором та громадянським суспільством з метою зміцнення стійкості української демократії за допомогою інноваційних комунікаційних ініціатив, які залучають громадян України до дискусій щодо демократичної трансформації країни та європейської інтеграції. 

Інформація, розміщена на цій вебсторінці, є частиною USAID Проєкту «Трансформація комунікації» в Україні. Ця вебсторінка не є офіційною інформаційною сторінкою уряду США. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1983
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду