Українська анімація «Мавка: Лісова пісня» збирає мільйони в прокаті

Українська анімація «Мавка: Лісова пісня» збирає мільйони в прокаті

29 Квітня 2023
5602
29 Квітня 2023
17:34

Українська анімація «Мавка: Лісова пісня» збирає мільйони в прокаті

5602
Українська анімація «Мавка: Лісова пісня» збирає мільйони в прокаті
Українська анімація «Мавка: Лісова пісня» збирає мільйони в прокаті

Мультфільм «Мавка. Лісова пісня» кілька тижнів тому вийшов у національний прокат і продовжує бити всі рекорди за популярністю не лише в Україні, але і за її межами.

Анімаційна стрічка створена на основі однойменної драми-феєрії видатної української письменниці, поетеси та перекладачки Лесі Українки. Робота тривала майже сім років і 2 березня творіння студії FILM.UA нарешті потрапило у кінопрокат. Мультфільм став одним із найдорожчих проєктів незалежної України, проте вже окупився як у плані витрачених фінансів, так і в аспекті вкладених в нього сил, енергії, таланту великої кількості людей.

«Мавка» викликала неабиякий інтерес як всередині країни, так і поза її межами. Анімацію покажуть більш як у 80 країн світу (Європа, США, Канада та ін.), привертаючи увагу до України, її культури, міфології та подій, які зараз тут відбуваються. Мільйони глядачів вже очікують на можливість подивитися анімацію вдома.

Як демонструє статистика використання промокодів на сайті Promocodius, незважаючи на війну, що триває, українці в 2023 активніше шукають та застосовують знижки й бонуси для сервісів контенту (Megogo, Sweet TV та ін.). Адже не всі мають змогу завітати до кінотеатру, тому дивляться кіно, серіали, документальні проєкти та мульти вдома. І саме на «Мавку» зараз чекають найбільше.

Рекорд за касовими зборами в Україні і не тільки

Протягом перших днів показів в Україні анімаційна стрічка зібрала майже 25 мільйонів гривень – і це абсолютний рекорд за об’ємом зборів за перший вікенд. За трохи більше ніж місяць мільтфільм заробив 117 мільйонів гривень, випередивши такі хіти, як «Крижане серце 2», «Аватар: шлях води», та всі інші шедеври студій Pixar, Disney, Universal.

Донедавна найкасовішим українським проєктом була комедія «Я, ти, він, вона», в якій грає головну роль Володимир Зеленський. Протягом зими 2018-2019 років фільм зібрав трохи більше 70 мільйонів гривень – то ж, «Мавка» не просто випередила рекордсмена, а обійшла його зі значним відривом. І це ще не кінець показу.

Мультфільм став лідером за кількістю переглядів протягом першого дня демонстрації і у Франції. Наразі права на показ стрічки продані більш ніж 80 країнам світу, півсотні з них визначилися з датою прем’єри. З кожним днем кількість бажаючих продемонструвати на великому екрані анімацію зростає.

Очікується, що і домашній перегляд фільму продемонструє шалені цифри, перевершивши мільйонні показники тизеру. Адже зараз промокоди Sweet.tv, Megogo, Netflix шукають все частіше, що говорить про повернення інтересу українців до розважального контенту. І серед великої кількості різноманітних фільмів, програм, серіалів, мультфільмів саме український продукт користується підвищеною увагою та популярністю – а анімація «Мавка» серед всіх проєктів наразі справді є найкращим.

Унікальність анімаційної стрічки

«Мавка. Лісова пісня» знайомить глядачів з дивовижним світом української міфології, розкриваючи ідею боротьби людей та природи. Режисерами мультфільму стали Олег Маламуж та Олександра Рубан. Ролі озвучили актриса Наталя Денисенко, співаки Артем Пивоваров і Михайло Хома, телеведучий Сергій Притула та інші.

Анімацію створювали сім років, адже процеси доводилося гальмувати та переформатовувати через пандемію коронавірусу, повномасштабне вторгнення РФ. Та восени 2022 року було заявлено про завершення роботи над мультфільмом.

Цікаві факти про анімацію:

● Образ Мавки створено за участю одразу трьох жінок – розробники об’єднали рухи балерини Катерини Кухар, голос актриси Наталі Денисенко, а саундтреки для мультфільму виконала співачка Христина Соловій.

● Пісні писали спеціально для анімації і деякі з них звучатимуть в оригіналі під час показу в інших країнах, інші – вже переклали (французькою, наприклад) або зроблять це пізніше із залученням локальних артистів.

● Увага до деталей – як заявляють творці «Мавки», під час створення мультфільму дуже ретельно пропрацьовували кожну дрібницю: вивчали автентичні українські танці, консультувались зі знавцями національного костюму та моди. І хоч тут багато чого переосмислено (а тому документальних даних шукати не варто), саме українська культура постає тлом для історії боротьби людини і природи, love-сторі головних героїв.

● Актуальність історії – незважаючи на міфологічний сюжет, «Мавка» може розповісти багато і про сучасні проблеми України, де ведеться боротьба за саме право існування нації. Як зазначає Вікторія Ярмощук, СЕО FILM.UA, саме війна привернула неабияку увагу до українського продукту, який раніше вважався виключно локальним. І цим шансом треба користуватися, просуваючи наші проєкти на міжнародний ринок.

● Піар-кампанія «Мавки» розпочалася задовго до старту продакшну. Новина про анімацію за дивовижною історією Лесі Українки швидко потрапила в інформаційний простір, а створений виключно для бізнес-цілей тизер набрав мільйонні перегляди. На форумі Cartoon Movie у французькому Бордо його помітили, запропонували міжнародну співпрацю. Потім надійшли запити на коментарі та інтерв’ю, розробники почали розвивати всесвіт історії, продавати ліцензії на мерч. І все це до виходу анімації, що зробило мультфільм справді унікальним кейсом.

Наразі творці «Мавки» вже створили спеціальну інструкцію для проведення промо-кампанії, яка включає колаборації, розробку 3D-шоу, брендування просторів та ін. і надається партнерам для можливості створити справжній всесвіт «Мавки» в країні демонстрації. З огляду на грандіозний успіх анімації, вже є плани на мульт-серіал та сиквел, постановку шоу за сюжетом.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5602
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Vitalii
365 дн. тому
Хочеться блювати від таких планів, шароварщина одна
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду