32-й штат США визнав Голодомор геноцидом українського народу

32-й штат США визнав Голодомор геноцидом українського народу

13 Листопада 2023
908
13 Листопада 2023
10:34

32-й штат США визнав Голодомор геноцидом українського народу

908
Вайомінг проголосив листопад місяцем пам'яті про український Голодомор.
32-й штат США визнав Голодомор геноцидом українського народу
32-й штат США визнав Голодомор геноцидом українського народу

Штат Вайомінг визнав Голодомор 1932–1933 років геноцидом українського народу, вчиненим радянською владою. Про це повідомила пані посол України у США Оксана Маркарова.

За її словами, Вайомінг проголосив листопад місяцем пам’яті про український Голодомор. 

Маркарова подякувала губернаторові штату Марку Ґордону за солідарність з Україною, а також українській громаді по всій країні за організацію просвітницьких заходів, щоб ушанувати пам’ять жертв трагедії.

Пані посол нагадала, що традиційно в останню суботу листопада українці по всьому світу запалюють свічки в пам’ять про загиблих від Голодомору. Цього року це 25 листопада. 

Вона запросила охочих приєднатися до церемонії вшанування пам’яті, яка відбудеться у Вашингтоні 25 листопада о 16:30 біля Меморіалу жертвам Голодомору.

Як пише Маркарова, Вайомінг став уже 32-м штатом США, який визнав Голодомор геноцидом.

Раніше, 2 листопада, три штати — Вашингтон, Меріленд та Аризона — теж долучилися до визнання Голодомору 1932–33 років геноцидом українського народу та проголосили листопад місяцем пам’яті про Голодомор.

Нагадаємо, після початку повномасштабного вторгнення Росії у 2022 році визнали Голодомор геноцидом українського народу парламенти Бразилії, Ірландії, Молдови, Німеччини та Чехії, а вже у 2023-му — парламенти Болгарії, Бельгії, Франції, Ісландії, Великої Британії, Словенії, Словаччини, Хорватії, Люксембургу, Нідерландів, Вельсу, а також сенат Італії.

Крім того, Європейський парламент 15 грудня 2022-го підтримав резолюцію про визнання Голодомору 1932–1933 років геноцидом українського народу.

12 жовтня 2023-го Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію, яка, зокрема, визнає Голодомор актом геноциду, спрямованим на знищення української нації. 

Водночас парламент Румунії визнав Голодомор злочином проти людства та українського народу, а парламент Австрії — «жахливим злочином».

Фото: president.gov.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
908
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду