Подоляк не бачить підстав для завершення телемарафону «Єдині новини»

Подоляк не бачить підстав для завершення телемарафону «Єдині новини»

10 Листопада 2023
973
10 Листопада 2023
11:05

Подоляк не бачить підстав для завершення телемарафону «Єдині новини»

973
Михайло Подоляк: В Україні сьогодні є можливість отримувати плюралістичну точку зору на ті чи інші події, обговорювати. Багато є можливостей, багато є майданчиків, інструментів.
Подоляк не бачить підстав для завершення телемарафону «Єдині новини»
Подоляк не бачить підстав для завершення телемарафону «Єдині новини»

Радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк в етері «Радіо Свобода» заявив, що зараз не бачить підстав для завершення телемарафону «Єдині новини».

«Я поки що не бачу підстав, щоб ми мали завершувати саме марафон як один із інструментів. Ще раз підкреслюю: в нас в Україні сьогодні є можливість отримувати плюралістичну точку зору на ті чи інші події, обговорювати. Багато є можливостей, багато є майданчиків, інструментів. У вас ("Радіо Свобода". — Ред.) також можна проводити будь-які дискусії. Ви отримуєте велику кількість глядачів, слухачів, які будуть достатньо зацікавлені в тому, щоб отримати ваші експертні позиції. І це ж говорить про те, що ландшафт не монополізований», — сказав Подоляк.

Читайте також:

У вересні 2022 року посолка Німеччини в Україні Анка Фельдгузен повідомила, що ЄС непублічно закликає Україну відходити від формату «єдиного марафону» на телебаченні й давати глядачам вибір. 

Однак у жовтні 2023 року заступник міністра культури та інформполітики з питань європейської інтеграції Тарас Шевченко заявив, що партнери з ЄС жодного разу на спільних зустрічах не порушили питання про те, що спільний телемарафон «Єдині новини» має закриватися. 

Президент Володимир Зеленський вважає телемарафон «Єдині новини» фактором, який допоміг українцям набути впевненості, що Україна здатна перемогти Росію у повномасштабній війні.

8 листопада 2023 року Європейська комісія рекомендувала державам Євросоюзу почати переговори з Україною про вступ до ЄС. Однак для цього Україна має виконати низку умов, зокрема передбачити нові шляхи забезпечення післявоєнної структури плюралістичних і незалежних неонлайн-ЗМІ (зокрема телебачення), включно з довгостроковою перспективою суспільного мовника та незалежністю національного регулятора.

24 лютого 2024 року, з початку масштабної агресії Росії проти України, центральні канали об’єднались у спільний марафон «Єдині новини».  Марафон започаткували  інформаційні редакції чотирьох медіагруп («1+1 media», «Медіа Група Україна», Starlight Media, Inter Media Group), а також Суспільне та канал «Рада».

Після виходу Ріната Ахметова з медіабізнесу «Медіа Група Україна» вийшла з виробництва телемарафону.  У листопаді 2022 року до  виробництва спільного телемарафону долучився канал «Ми — Україна», створений  вихідцями з медіагрупи «Україна».

У 2022 році тодішній міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявляв, що спільний телемарафон «Єдині новини» на українському телебаченні триватиме до перемоги у війні з Росією.  Також Ткаченко не бачив перспектив долучення до виробництва загальнонаціонального марафону каналів з «пулу Порошенка», бо в переговорах з ними «не вдалося досягти компромісу».

Моніторинги телемарафону «Єдині новини» медіаменеджера Ігоря Куляса читайте за посиланням.

Головне фото: Михайло Подоляк (пресслужба президента України)

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
973
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду