ЄС непублічно закликає Україну відходити від формату «єдиного марафону» – посол Німеччини

ЄС непублічно закликає Україну відходити від формату «єдиного марафону» – посол Німеччини

28 Вересня 2022
3136
28 Вересня 2022
15:32

ЄС непублічно закликає Україну відходити від формату «єдиного марафону» – посол Німеччини

3136
Анка Фельдгузен: Людям треба дати можливість обирати, що вони хочуть дивитися.
ЄС непублічно закликає Україну відходити від формату «єдиного марафону» – посол Німеччини
ЄС непублічно закликає Україну відходити від формату «єдиного марафону» – посол Німеччини

Посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен в інтерв’ю «Європейській правді» розповіла, що ЄС непублічно закликає Україну відходити від формату «єдиного марафону» на телебаченні й давати глядачам вибір.

Зокрема, між ЄС та урядом Україні є постійна комунікація щодо відключення від цифрового етеру трьох телеканалів (Прямого, Еспресо та 5 каналу) та щодо переходу українського інформаційного простору до більш відкритого формату.

«Ми, можливо, не публічно, але весь час говоримо про ці речі з українським урядом. У нас є спільна мета: щоб Україна залишилася демократичною і під час війни. Інформаційна війна – це дійсно складова сучасних війн, і я розумію, що ви відключили проросійські телеканали», – каже Фельдгузен.

На уточнення журналіста, що відключили не тільки проросійські, пані посол відповіла: «Так. І ми обговорювали вже не раз, що треба перейти в більш відкритий простір».

На запитання, чи йде мова про те, щоб в Україні був не «єдиний марафон», а різні канали, Фельдгузен відповіла: «Наприклад, так. Тому що люди повинні мати альтернативні джерела інформації. Мені здається, що всі ваші політичні сили зараз – патріотичні. Усі хочуть, щоб Україна перемогла. Можливо, є різні погляди, але все-таки всі – патріоти. А людям треба дати можливість обирати, що вони хочуть дивитися».

24 лютого, з початку масштабної агресії Росії проти України, центральні канали об’єднались у спільний марафон «Єдині новини».  Марафон започаткували  інформаційні редакції чотирьох медіагруп («1+1 media», «Медіа Група Україна», Starlight Media, Inter Media Group), а також Суспільне та канал «Рада».

Після виходу Ріната Ахметова з медіабізнесу «Медіа Група Україна» вийшла з виробництва телемарафону.

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявляв, що спільний телемарафон «Єдині новини» на українському телебаченні триватиме до перемоги у війні з Росією.  Ткаченко не бачить перспектив долучення до виробництва загальнонаціонального марафону каналів з «пулу Порошенка», бо в переговорах з ними «не вдалося досягти компромісу».

Моніторинги телемарафону «Єдині новини» медіаменеджера Ігоря Куляса читайте за посиланням.

Скріншот відео: Європейська правда/YouTube

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3136
Читайте також
31.08.2022 10:23
Отар Довженко
«Детектор медіа»
13 003
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ігор
574 дн. тому
Вибір свободи пересування не важливий? Бути чи ні шахідом за корумповану владу, яка вивезла своїх, теж не має значення? Що, на божевільного гопніка і його хунту не вплинути? А ви думали, чому війна буде так довго та ви ще самі лікті гризти буде?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду