Ткаченко: Спільний телемарафон триватиме до перемоги

Ткаченко: Спільний телемарафон триватиме до перемоги

8 Серпня 2022
2244
8 Серпня 2022
08:39

Ткаченко: Спільний телемарафон триватиме до перемоги

2244
Разом із цим очільник МКІП не бачить перспектив долучення до виробництва загальнонаціонального марафону каналів з «пулу Порошенка», тому що в переговорах з ними «не вдалося досягти компромісу».
Ткаченко: Спільний телемарафон триватиме до перемоги
Ткаченко: Спільний телемарафон триватиме до перемоги

Спільний телемарафон «Єдині новини» на українському телебаченні триватиме до перемоги у війні з Росією. Про це в інтерв'ю Суспільному сказав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Він сказав, що бачить «серйозні позитивні наслідки» марафону, і саме цим обґрунтував свою впевненість у тому, що виробництво «Єдиних новин» потрібно продовжувати аж до поразки Росії у війні.

«Досвід перших, особливо, місяців протистояння з Росією показав, що рішення було адекватним, і воно мало серйозні позитивні наслідки – як для суспільства всередині країни, так і за кордоном.

Марафон – це ж жива істота, по суті. Різні телеканали з різними редакційними правилами, досвідом, традиціями. Оскільки ми протидіємо Росії, яка витрачає великі ресурси, велику кількість грошей, у перші місяці війни марафон слугував для українців ознакою, що держава живе, держава бореться», – сказав очільник МКІП.

Коментуючи вихід «Медіа Групи Україна» з процесу створення спільного телемарафону, Ткаченко зазначив, що «багатьох фахівців буде не вистачати».

«Не можна сказати, що марафон "не помітив втрати бійця". Це, безперечно, серйозні наслідки має для медіаринку, оскільки МГУ була однією з найбільших груп в країні. Це, здається, понад 4 тисячі людей, велика робота була зроблена ними в різних "цехах" – онлайні, ОТТ, супутниковому мовленні. І багатьох фахівців, які проявили себе з найкращого боку під час війни, нам, безперечно, буде не вистачати»сказав міністр.

Також Олександр Ткаченко прокоментував можливість долучити так звані канали з пулу Порошенка («Еспресо», 5 канал та Прямий) до виробництва марафону та скандал, який спричинило вимкнення цих каналів із цифрового мовлення.

«Канали ці продовжують мовлення у супутнику, у кабельних мережах, але є рішення РНБО і указ президента стосовно марафону, і, відповідно, в самому марафоні їх немає. Багато в чому через те, що від початку, як проводились переговори, там було варто враховувати репрезентативно справедливу присутність усіх медійних груп. На жаль, компромісу досягти не вдалося, тому сталося як сталося», – сказав Ткаченко.

Нагадаємо,  18 липня 2022 року Прямий та 5 канал звернулися до РНБО та Нацради із закликом виділити їм часовий слот у загальнонаціональному телемарафоні «Єдині новини», що звільнився після припинення участі в його виробництві «Медіа Групи Україна».

ТОВ «Вільні медіа» вже зверталося до Нацради, РНБО і Міністерства культури та інформполітики із проханням надати 5 каналу і Прямому частину ефірного часу в національному марафоні та ввести їх до складу редакційної групи.

Тоді телеканали отримали підтвердження від профільного міністра і голови Нацради  щодо виділення їм часових проміжків з 23 березня. Однак цього так і не сталося, а в ніч на 4 квітня канали з так званого пулу Порошенка вимкнули з цифрового мовлення

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2244
Читайте також
01.09.2022 16:00
Інна Сергієнко
Орест Білоскурський
для «Детектора медіа»
5 210
11.08.2022 12:00
Денис Шабанін
Ксенія Ілюк
Отар Довженко
Софія Скиба
«Детектор медіа»
4 899
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ната
616 дн. тому
Ткаченко старий дурбелик, твій марафон вже давно нікому не треба, там вже аудиторії нема) Розподіляй квоти далі)))
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду