detector.media
09.11.2023 17:58
Помер творець і багаторічний редактор «Дзеркала тижня» Володимир Мостовий
Помер творець і багаторічний редактор «Дзеркала тижня» Володимир Мостовий
Прощання з Паличем, як називали його в редакції, відбудеться в суботу, 11 листопада, у великому залі київського крематорію.

Сьогодні, 9 листопада, на 77-му році життя не стало Володимира Мостового — творця й першого редактора «Дзеркала тижня». Про це повідомило видання, яке він очолював 17 років — з 1994-го по 2011-й. 

«Сьогодні не стало Володимира Павловича Мостового. На 77-му році життя пішов творець “Дзеркала Тижня”. Людина, яка 17 років — з 1994-го по 2011-й — відстояла біля керма нашого видання. Яка створила колектив. Заклала моральний кодекс “Дзеркала» і всі 29 років забезпечувала клімат-контроль у нашій професійній родині. Ми втратили людину, яка мала енциклопедичні знання, унікальне почуття гумору й такту, оптимізм і колосальну віру в Україну. Сьогодні дуже багато хто втратив не лише Вчителя, а й рідну і близьку людину», — написали співробітники редакції «Дзеркала тижня».

«Не буде подушечок з орденами, — йдеться у повідомленні. — Як журналіст Володимир Павлович не вважав для себе за можливе приймати ласки будь-якої влади. У людини, яка створила перше в Незалежній Україні аналітичне та розслідувальне видання, не буде місця на центральній алеї Байкового кладовища — він залишиться з родиною, в якій завжди черпав сили та віддавав їх Справі, друзям, колегам. Як заповіт Палич залишив нам дві розкоші, котрі цінував найбільше: волю та любов до людей. Без цих двох цінностей, як учив нас Палич усім своїм майже шістдесятирічним журналістським життям, не буде ні нашого видання, ні нашої країни. Воля й Люди! Пам'ятаємо. Вдячні. Боляче. Світла пам'ять».

Прощання відбудеться в суботу о 12:00 у великому залі київського крематорію за адресою вулиця Байкова, 16.

Редакція «Детектора медіа» висловлює щирі співчуття рідним, близьким та колегам Володимира Павловича й тужить разом з ними.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY