Помер актор та режисер Олександр Крижанівський

Помер актор та режисер Олександр Крижанівський

22 Листопада 2023
5641
22 Листопада 2023
16:16

Помер актор та режисер Олександр Крижанівський

5641
Син актора повідомив, що Олександр помер увечері 21 листопада від інфаркту та супутніх ускладнень.
Помер актор та режисер Олександр Крижанівський
Помер актор та режисер Олександр Крижанівський

У віці 66 років помер актор, режисер, директор та художній керівник Київського академічного театру на Печерську Олександр Крижанівський. Про це повідомлено на фейсбук-сторінці театру.

«Сьогодні ми осиротіли… Наш Олександр Володимирович помер. Висловлюємо найглибші співчуття дружині Тамарі Олександрівні та сину Володимиру», — йдеться у повідомленні.

Син актора Володимир повідомив, що він помер увечері 21 листопада від інфаркту та супутніх ускладнень.

Олександр Крижанівський народився в Києві, закінчив  Київський інститут театрального мистецтва імені Карпенка-Карого, де згодом і викладав.

Працював актором у Київському театрі естради, Молодому театрі й Театрі на Подолі. З 1999 року був режисером та художнім керівником Нового драматичного театру на Печерську. У 2018 році отримав звання «Заслужений артист України».

У його доробку — десятки режисерських робіт, понад 60 ролей у фільмах і серіалах, зокрема «Повернення Мухтара», «Нюхач-2» тощо, а також театральних виставах.

Як повідомляє Печерська райадміністрація, з початку повномасштабного вторгнення Росії Крижанівський разом з акторами театру приєднався до роботи гуманітарного штабу Печерського району.

Водночас він надавав постійну допомогу в/ч 3066 Нацгвардії України, яка у березні 2022 року несла вахту на блокпостах Печерського району. Олександр Крижанівський за власні кошти забезпечував їх харчами, карематами та іншими необхідними речами.

Фото: Театр на Печерську

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5641
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду