100-мільйонні збитки і скорочення штату — The Washington Post чекають невтішні підсумки року

100-мільйонні збитки і скорочення штату — The Washington Post чекають невтішні підсумки року

6 Листопада 2023
967
6 Листопада 2023
10:41

100-мільйонні збитки і скорочення штату — The Washington Post чекають невтішні підсумки року

967
Це критичний час для газети, оскільки вона стикається з фінансовими проблемами, медіасередовищем, що швидко змінюється, і президентськими виборами, що наближаються.
100-мільйонні збитки і скорочення штату — The Washington Post чекають невтішні підсумки року
100-мільйонні збитки і скорочення штату — The Washington Post чекають невтішні підсумки року

Американське видання The Washington Post закінчить рік зі збитками у $100 млн. Про це йдеться у повідомленні WP, присвяченому призначенню нового CEO медіа.

Ним став колишній головний виконавчий директор Dow Jones і видавець The Wall Street Journal Вільям Льюїс. Він приступить до роботи 2 січня 2024 року, замінивши Петті Стоунсайфер, яка тимчасово виконує обов’язки CEO The Washington Post з червня 2023 року. 

Власник The Washington Post — мільярдер, засновник Amazon Джефф Безос — в електронному листі до співробітників видання висловив упевненість у тому, що досвід Вільяма Льюїса як журналіста та керівника сприятиме досягненню успіху на його новій посаді.

«Коли я познайомився з Віллом, мене привабила його любов до журналістики та пристрасть у досягненні фінансового успіху. Вілл втілює наполегливість, енергію та бачення, необхідні для цієї ролі. Він вірить, що разом ми побудуємо правильне майбутнє The Post. І я вірю», — написав Безос.

Вільям Льюїс — новий видавець і виконавчий директор The Washington Post

Також видання повідомило про те, що на тлі збитків у 100 млн доларів планує скоротити близько 10% штату — до 940 співробітників. Скорочення штату відбудеться через так званий викупний пакет, який зазвичай містить пільги та виплати протягом певного періоду часу.

Додається, що більшість доходів The Washington Post тепер надходить від цифрового бізнесу, де видання має близько 2,5 млн передплатників, а не друкованої версії медіа, як раніше.

Нагадаємо, 3 березня 2020 року передвиборчий штаб Дональда Трампа подав до суду у Вашингтоні позов проти американської газети The Washington Post. Видання звинуватили в «наклепі». Штаб президента США подав позов через дві авторській статті, у яких ішлося про змову Дональда Трампа з Росією під час президентських виборів у 2016 році. 

26 жовтня 2020 року тодішній президент США Дональд Трамп звинуватив у «корумпованій змові» американські ЗМІ, які попереджають про небезпеку для суспільства від коронавірусної інфекції. 28 жовтня 2020 року Трамп сказав, що в країні не залишилося вільної преси, і звинуватив американські ЗМІ в корупції та поширенні фейків.

7 травня 2021 року газета The Washington Post повідомила, що Міністерство юстиції США за президенства Дональда Трампа таємно отримувало записи телефонних розмов трьох журналістів WP, які писали про розслідування можливих зв’язків між Росією та президентською кампанією Трампа 2016 року. У Washington Post додали, що уряд отримав розпорядження суду передати дані електронної пошти репортерів, де вказано, кому і коли журналісти відправляли електронні листи. Однак уряд не вилучив цих даних.

У лютому 2023 року Трамп подав до суду на журналіста The Washington Post Боба Вудворда за начебто порушення авторських прав. Експрезидент США стверджує, що він не погоджувався на публікацію Вудвордом записів їхніх розмов у вигляді аудіокниги, та вимагає відшкодування в розмірі майже 50 мільйонів доларів.

Фото: Elliott O’Donovan / For The Washington Post

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
967
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду