WP: Інтернет-тролі ведуть у ЄС кампанію з дискредитації України

WP: Інтернет-тролі ведуть у ЄС кампанію з дискредитації України

9 Квітня 2024
702
9 Квітня 2024
09:29

WP: Інтернет-тролі ведуть у ЄС кампанію з дискредитації України

702
Американське видання отримало доступ до документів розвідки ЄС.
WP: Інтернет-тролі ведуть у ЄС кампанію з дискредитації України
WP: Інтернет-тролі ведуть у ЄС кампанію з дискредитації України

Американське видання The Washington Post отримало доступ до документів розвідки ЄС, з яких дізналося, що російські політтехнологи та інтернет-тролі розгорнули кампанію з дискредитації України, щоб перешкодити ухваленню допомоги Києву. Про це написала «Українська правда» з посиланням на публікацію WP

Журналісти провели аналіз понад сотні документів, створених у період з травня 2022 року до серпня 2023 року, із внутрішнього листування осіб, залучених до кампанії з поширення дезінформації. Як свідчать ці документи, Кремль у Франції та Німеччині докладає значних зусиль, щоб послабити підтримку Києва та дестабілізувати ситуацію в самій Україні.

Метадані документів вказують на те, що їх створили члени команди, яка працювала на Іллю Гамбашидзе, керівника московської піар-компанії Social Design Agency. У березні Сполучені Штати запровадили санкції проти Гамбашидзе за його участь в «іноземній кампанії зі зловмисного впливу» за вказівкою російської влади.

Журналісти також навели приклади завдань, які один із політтехнологів давав працівнику ботоферми, зокрема завдання писати коментарі про те, що Америці потрібно витрачати гроші на захист власних кордонів, а не фінансувати війну в Україні; що «американці не готові пожертвувати своїм добробутом заради конфлікту в Україні» тощо.

За даними The Washington Post, Кремль серйозно зосередився на підриві американської підтримки України в січні 2023 року.

Читайте також:

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
702
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду