Ілон Маск назвав газету The Washington Post лицемірами

Ілон Маск назвав газету The Washington Post лицемірами

24 Жовтня 2022
2531
24 Жовтня 2022
08:46

Ілон Маск назвав газету The Washington Post лицемірами

2531
Так бізнесмен відреагував на публікації газети про проблеми, які стоять на заваді завершенню угоду про купівлю Twitter.
Ілон Маск назвав газету The Washington Post лицемірами
Ілон Маск назвав газету The Washington Post лицемірами

Керівник SpaceX і Tesla Ілон Маск назвав лицемірною газетою The Washington Post через її публікації про проблеми, пов'язані з планами придбання соціальної мережі Twitter.

«The Washington Post такі лицеміри», — написав він у твіттері.

У такий спосіб Маск відповів на пост одного зі своїх підписників про те, що «впливові люди використовують журналістику для захисту своїх інтересів, водночас оманливо стверджуючи, що захищають інтереси простих людей».

Раніше «MediaSapiens» повідомляв, що у березні 2022 року Ілон Маск став власником 9,2% акцій Twitter, пакет акцій міг обійтися бізнесмену майже в $2,9 млрд. Наразі він — найбільший зовнішній акціонер Twitter. За даними ЗМІ, пакет Маска у чотири рази перевищує частку засновника соцмережі Джека Дорсі, який володіє 2,25% акцій компанії. 9 квітня Маск мав стати членом ради директорів Twitter, однак відмовився долучатися до неї.

У липні Маск заявив, що скасовує угоду, стверджуючи, що Twitter ввів його в оману щодо розміру бази користувачів компанії та кількості ботів і спам-акаунтів. Twitter заперечив ці звинувачення та подав на Маска до суду, щоб змусити його завершити придбання. Потім Маск подав на компанію зустрічний позов.

На початку жовтня Маск оголосив, що все ж таки купує Twitter за ту ж ціну. Експерти вважають, що бізнесмен відмовився від спроб вийти з угоди, щоб уникнути ймовірного програшу в суді.

Фото: Reuters

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2531
Читайте також
15.10.2022 10:00
Отар Довженко
«Детектор медіа»
3 316
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду