Шефредакторка київського бюро The Washington Post розповіла про формат роботи в Україні

Шефредакторка київського бюро The Washington Post розповіла про формат роботи в Україні

12 Травня 2022
1468
12 Травня 2022
10:14

Шефредакторка київського бюро The Washington Post розповіла про формат роботи в Україні

1468
Ізабель Хуршудян: «Ми переважно висвітлюватимемо війну. У міру того, як війна в Україні ставатиме частиною звичного життя, ми також висвітлюватимемо й інші аспекти — український уряд, зміни у суспільстві, місце України в Європі та потенційно у НАТО і таке інше».
Шефредакторка київського бюро The Washington Post розповіла про формат роботи в Україні
Шефредакторка київського бюро The Washington Post розповіла про формат роботи в Україні

Шефредакторка новоствореного київського бюро The Washington Post Ізабель Хуршудян розповіла в інтерв'ю НВ про теми та формати, з якими видання буде працювати в Україні.

«Ми переважно висвітлюватимемо війну. Щодо форматів, то у нас є не лише журналісти, які пишуть тексти, але й відео- та фото-кореспонденти. Думаю, у міру того, як війна в Україні ставатиме частиною звичного життя, ми також висвітлюватимемо й інші аспекти — роботу українського уряду, зміни у суспільстві, місце України в Європі та потенційно у НАТО і таке інше», — зазначила вона.

Скільки кошів знадобилось на відкриття київського бюро, Ізабель Хуршудян не відповіла, однак зазначила, що видання вже придбало автівку та прийняло на роботу двох місцевих осіб. 

«Не буду називати конкретних цифр, але ми вже придбали власне авто. У довгостроковій перспективі це набагато вигідніше, ніж брати авто в оренду. Ми також винайняли двох місцевих співробітників, які працюватимуть з нами постійно, і співпрацюємо на ротаційній основі з багатьма іншими колегами. Найм за довгостроковими контрактами більш вигідний з точки зору витрат. Бюро — це дорого, але ми намагаємося тримати баланс і відчуваємо, що Бюро для нас наразі дуже важливе», — додала очільниця київського бюро WP.

Також Ізабель Хуршудян розповіла, що до відкриття бюро в Києві теми Східної Європи переважно висвітлювала берлінська філія. Загалом бюро The Washington Post відкриваються по всьому світу.

«У нас є чимало бюро в Латинській Америці — у Мехіко, Ріо-де-Жанейро, Боготі; у Європі — в Брюсселі, Лондоні, Римі та Берліні; на Близькому Сході — у Каїрі, Кабулі, Єрусалимі, Багдаді, Бейруті. Є також бюро у Нью-Делі, Найробі, Дакарі. У Азії — це пекінське бюро, токійське та гонконзьке, а ще є в Австралії. У нас також є бюро у Москві, але наразі воно знаходиться у Ризі. Що стосується Східної Європи, то справи країн цього регіону переважно висвітлювало берлінське бюро», — додала Ізабель Хуршудян.

Нагадаємо, головним кореспондентом київського бюро WP стане ексочільник бюро Найробі Макс Берак. До команди також увійдуть репортер Девід Штерн, кореспонденти, фотографи і відеожурналісти, які змінюватимуться на ротаційній основі.

Фото: The Washington Post

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1468
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду