Сайт «Еспресо.tv» прибрав кнопку переходу на російську мову

Сайт «Еспресо.tv» прибрав кнопку переходу на російську мову

3 Листопада 2023
1298
3 Листопада 2023
17:35

Сайт «Еспресо.tv» прибрав кнопку переходу на російську мову

1298
В редакції планують перенаправити ресурси, що вивільнились, на підсилення української та англійської версій онлайн-медіа.
Сайт «Еспресо.tv» прибрав кнопку переходу на російську мову
Сайт «Еспресо.tv» прибрав кнопку переходу на російську мову

Інформаційно-пояснювальний сайт «Еспресо.tv» припинив перекладати матеріали російською та прибрав кнопку переходу на російську мову. Про це «Детектору медіа» повідомили співробітники сайту.

За словами головного редактора Андрія Нестеренка, таке рішення відповідає цінностям команди: «Після закриття російськомовної версії ми вивільнимо більше ресурсів для підсилення української: як в частині чистоти подачі рідною мовою, так і в частині продукування додаткового контенту. Ми також зможемо спрямувати більше ресурсів та уваги на нашу англійську версію»

Своєю чергою директор з розвитку сайту та цифрових платформ «Еспресо.tv» Андрій Яніцький заявив, що в медіа не бачать сенсу в існуванні російськомовної версії, оскільки його аудиторія «читає українською та англійською, а не російською».

Нагадаємо, наприкінці вересня сайт «Еспресо.tv» повідомив про перехід до пояснювальної журналістики: відтоді на ньому публікуються різні тексти про найактуальніші події України і світу, але саме пояснювальні стають його візитівкою.

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що, за даними Центру контент-аналізу, українськомовну версію мають орієнтовно 90% українських онлайн-медіа, але за замовчуванням вона завантажується у 80–85% випадків.

Читайте також: 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1298
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду