detector.media
03.11.2023 17:35
Сайт «Еспресо.tv» прибрав кнопку переходу на російську мову
Сайт «Еспресо.tv» прибрав кнопку переходу на російську мову
В редакції планують перенаправити ресурси, що вивільнились, на підсилення української та англійської версій онлайн-медіа.

Інформаційно-пояснювальний сайт «Еспресо.tv» припинив перекладати матеріали російською та прибрав кнопку переходу на російську мову. Про це «Детектору медіа» повідомили співробітники сайту.

За словами головного редактора Андрія Нестеренка, таке рішення відповідає цінностям команди: «Після закриття російськомовної версії ми вивільнимо більше ресурсів для підсилення української: як в частині чистоти подачі рідною мовою, так і в частині продукування додаткового контенту. Ми також зможемо спрямувати більше ресурсів та уваги на нашу англійську версію»

Своєю чергою директор з розвитку сайту та цифрових платформ «Еспресо.tv» Андрій Яніцький заявив, що в медіа не бачать сенсу в існуванні російськомовної версії, оскільки його аудиторія «читає українською та англійською, а не російською».

Нагадаємо, наприкінці вересня сайт «Еспресо.tv» повідомив про перехід до пояснювальної журналістики: відтоді на ньому публікуються різні тексти про найактуальніші події України і світу, але саме пояснювальні стають його візитівкою.

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що, за даними Центру контент-аналізу, українськомовну версію мають орієнтовно 90% українських онлайн-медіа, але за замовчуванням вона завантажується у 80–85% випадків.

Читайте також: 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY