Ватикан готовий підтримати окремі складники української «формули миру»

Ватикан готовий підтримати окремі складники української «формули миру»

30 Жовтня 2023
1944
30 Жовтня 2023
22:10

Ватикан готовий підтримати окремі складники української «формули миру»

1944
У резиденції Папи Римського вважають, що потрібні ще більші та креативні «зусилля на всіх рівня», оскільки Україна поки не може захистити цілісність своєї території, забезпечити громадянам безпеку й необхідні для життя речі, а також досягти миру.
Ватикан готовий підтримати окремі складники української «формули миру»
Ватикан готовий підтримати окремі складники української «формули миру»

Ватикан готовий підтримувати позиції української  «формули миру» щодо гуманітарної підтримки й повернення українських полонених і депортованих дітей додому. Про це заявив державний секретар Святого Престолу П’єтро Паролін у зверненні до учасників третьої зустрічі щодо мирного плану Володимира Зеленського на Мальті, якого цитує офіційний новинний портал Святого Престолу Vatican News.

За словами кардинала Пароліна, попередні дві зустрічі щодо «Формули миру» в Данії та Саудівській Аравії — це «похвальні зусилля, які заслуговують на підтримку», оскільки заохочують «не розглядати збройне протистояння як неминучий інструмент для вирішення конфліктів».

«Заклик до миру з безпрецедентною наполегливістю поновлював Папа Франциск, як у своїх незліченних виступах, так і через дії на підтримку України… Пошук рішення — це відповідальність не лише України, але й спільна відповідальність», — наголосив представник Ватикану у зверненні.

Він додав, що потрібні ще більші та креативні «зусилля на всіх рівня», оскільки Україна поки не може захистити цілісність своєї території, забезпечити громадянам безпеку й необхідні для життя речі, а також досягти миру.

Державний секретар Святого Престолу запевнив у підтримці «у вирішенні гуманітарних питань, як-то продовольча безпека та збереження довкілля», а також готовність «продовжувати свої зусилля, спрямовані на полегшення страждань українського народу та повернення полонених і дітей в Україну».

Фото: Getty

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1944
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду