Сайти Ватикану зазнали кібератаки

Сайти Ватикану зазнали кібератаки

1 Грудня 2022
853
1 Грудня 2022
08:43

Сайти Ватикану зазнали кібератаки

853
Італійські ЗМІ припускають, що за кібератакою можуть стояти російські хакери.
Сайти Ватикану зазнали кібератаки
Сайти Ватикану зазнали кібератаки

Офіційні сайти Ватикану 30 листопада не працювали після ймовірної хакерської атаки. Про це пише Il Messaggero.

Протягом кількох годин усі сайти різних куріальних органів були вимкнені. З’являлася помилка 404 — «сторінку не знайдено».

Спершу пресслужба Ватикану повідомила, що йдеться про технічне обслуговування, але згодом заявила про «аномальні спроби доступу» до головного сайту vaticanstate.va.

«Вебсайт залишається тимчасово недоступним. У зв'язку з аномальними спробами доступу до сайту проводяться технічні розслідування», — йдеться в заяві.

Італійські ЗМІ припускають, що за кібератакою можуть стояти російські хакери, які раніше здійснювали подібні атаки проти інших державних установ у Європі.

Наразі сайт Ватикану працює.

Нагадаємо, нещодавно Папа Римський розкритикував жорстокість військових із Бурятії та Чечні, які скоюють воєнні злочини в Україні.

Ці слова обурили російських посадовців, зокрема представницю міністерства закордонних справ Росії Марію Захарову.

Раніше Папа Франциск заявив, що жорстокість російських військових, з якою вони діють в Україні, не притаманна російському народові. Він згадав російського письменника Федора Достоєвського, який, за словами понтифіка, до сьогодні «надихає християн до осмислення християнства».

Понтифік додав, що має велику прихильність до російського народу, таку саму, як і до українського народу.

Фото: vaticanstate.va
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
853
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду