Папа Римський у різдвяному привітанні нагадав про війну в Україні

Папа Римський у різдвяному привітанні нагадав про війну в Україні

25 Грудня 2022
1478
25 Грудня 2022
15:42

Папа Римський у різдвяному привітанні нагадав про війну в Україні

1478
Промова понтифіка транслювалася в ефірі загальнонаціонального марафону «Єдині новини».
Папа Римський у різдвяному привітанні нагадав про війну в Україні
Папа Римський у різдвяному привітанні нагадав про війну в Україні

Папа Франциск під час урочистої різдвяної проповіді нагадав світу про українців. Про це пише Vatican News

«Нехай же коли ми дивимося на наш світ, ми побачимо обличчя братів і сестер — українців. Це Різдво вони зустрічають в темряві та холоді. Чимало з них перебувають далеко від дому через десять місяців війни», — сказав понтифік.

Також Папа закликав припинити війну:

«Нехай же Господь зробить нас готовими до солідарності, аби ми допомагали тим, хто страждає, та просвітить уми тих, хто має владу. Зброя мусить замовкнути. Слід негайно припинити цю божевільну війну».

У своїй проповіді Папа найбільше говорив про загрозу голоду, що є «третьою світовою війною». Він нагадав про Сирію, де триває багаторічний військовий конфлікт, та про зростання жертв на Святій Землі. При цьому Папа молився за відновлення діалогу між ізраїльтянами та палестинцями.

«Нехай Ісус підтримує християнські спільноти, що живуть на Близькому Сході, щоб кожна з цих країн могла відчути красу братерського співіснування між людьми різних віросповідань», — сказав понтифік.

Він згадав також про Ліван та закликав міжнародне співтовариство допомогти країні в її боротьбі за виживання. Мешканцям Сахеля Франциск побажав, аби цей регіон осяяло світло Христа, щоб на зміну конфліктам прийшов мир. Ще Папа помолився за тривале перемир’я в Ємені, примирення в М’янмі та Ірані й припинення кровопролиття.

Нагадаємо, Папа Франциск звертався до посла РФ щодо обміну російських полонених на бійців полку «Азов».

У вересні посол Папи, кардинал Конрад Краєвський, який перебуває з гуманітарною місією в Україні, потрапив під обстріл російських окупантів.

Фото: Vatican News

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1478
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду