Польський тижневик Wprost зобразив Папу Римського на російському танку

Польський тижневик Wprost зобразив Папу Римського на російському танку

3 Вересня 2023
1997
3 Вересня 2023
18:54

Польський тижневик Wprost зобразив Папу Римського на російському танку

1997
Обкладинка завтрашнього номера журналу з’явилася у стрічці видання в мережі «X» (Twitter).
Польський тижневик Wprost зобразив Папу Римського на російському танку
Польський тижневик Wprost зобразив Папу Римського на російському танку

Польський суспільно-політичний тижневик Wprost зобразив на обкладинці нового випуску автомобіль Папи Римського, який встановлено на основу російського танка. Обкладинка завтрашнього номера журналу з’явилася у стрічці видання в мережі «X» (Twitter), повідомляє «Главком».

 

Нагадаємо, минулого тижня Папа Римський Франциск, виступаючи перед учасниками Х всеросійського дня католицької молоді, що проходив у Санкт-Петербурзі, назвав Росію часів Петра I та Катерини II імперією «великої, освіченої, великої культури та великої людяності» та закликав молодих росіян берегти її спадщину.

На ці висловлювання понтифіка відразу відреагували у Міністерстві закордонних справ України. Речник МЗС України Олег Ніколенко нагадав, що саме такою імперіалістичною пропагандою, «духовними скрепами» і «потребою» в порятунку «великої матінки-Росії» Кремль виправдовує вбивства тисяч українців та українок і знищення сотень українських міст і сіл.

Зі спеціальною заявою з цього приводу виступив і глава Української греко-католицької церкви блаженніший Святослав (Шевчук), який наголосив, що «разом з усіма громадянами нашої держави засуджує ідеологію “русского міра” та весь кримінальний спосіб “бути росіянами”». В УГКЦ висловили сподівання, що понтифік почує їхній голос. Оскільки, на думку УГКЦ, існує небезпека, що слова Папи Римського можуть бути сприйняті як підтримка того націоналізму й імперіалізму, який сьогодні став причиною війни в Україні — війни, яка щодня приносить смерть і руйнування для українського народу.

В Центрі стратегічних комунікацій пояснили, чому заклики Папи є необачними й небезпечними та можуть бути сприйняті як заохочення російського імперіалізму.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1997
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду