detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
19.10.2023 14:44
Takflix випустив відеоманіфест на підтримку українського кіно
Takflix випустив відеоманіфест на підтримку українського кіно
Команда платформи з українськими фільмами вже майже чотири роки працює над тим, що людей, які кажуть «так» українському кіно, більшало.

Онлайн-кінотеатр Takflix опублікував відеоролик-маніфест на підтримку українського кіно та легальності його перегляду, що є наріжними принципами роботи платформи. Про вихід маніфесту команда проєкту повідомила «Детектор медіа» пресрелізом.

«Коли ми починали працювати 4 роки тому, ідея робити онлайн-кінотеатр суто з українськими стрічками виглядала божевільною. Сьогодні ми маємо достатньо фільмів, які стали хітами, фільмів, які відзначають на міжнародних кінофестивалях і які подобаються широкій глядацькі авдиторії. Нікого не дивує увага до них — і це наша спільна перемога.

Ми розуміємо, що для багатьох людей українське кіно тільки з'явилося на горизонті. Але ми робимо все, щоб сформувати в них звичку легального перегляду. І попри нелегкі часи для кіноіндустрії, ми віримо, що сьогодні саме час сказати “так” українському кіно»коментує засновниця «Такфлікс» і режисерка Надія Парфан.

Над монтажем маніфесту працював Олександр Ахатов під керівництвом режисера монтажу Олександра Чорного («Мої думки тихі», «Люксембург, Люксембург», «Додому»).

Маніфест створено з кадрів популярних українських стрічок, де актори вигукують «Так!». Саундтреком стала пісня «Дві голови» гурту «Відень спить».

«Я дуже радий колаборації онлайн-кінотеатру “Такфлікс” і онлайн-школи монтажу відео “Секунда чорного”. Наша ціль — зробити український монтаж потужним. Результат, про який ми мріємо, полягає в посиленні позицій України у розповіді своїх історій в усьому світі. “Такфлікс” — це інді-команда, яка працює над популяризацією українського кіно і навіть продюсує його, тому наші цілі і засоби збігаються.

Монтаж цього ролику відбувся в рамках дипломної роботи курсу для початківців “Монтаж відео: почни з нуля”. Це було складне завдання навіть для досвідченого режисера монтажу, але Сашко Ахатов з ним впорався дійсно круто. Думаю, на нього чекає успішна кар’єра. Подивіться цей ролик і ви зрозумієте, чому я так думаю», — ділиться режисер монтажу Олександр Чорний.

Перший і єдиний онлайн-кінотеатр українського кіно Takflix запустили у грудні 2019 року. Щоб підтримувати українську кіноіндустрію, платформа віддає 50% отриманих від продажу квитків коштів творцям фільмів. З 24 лютого 2022 року команда також віддає 10% з кожного квитка у фонд «Повернись живим», а також організовує благодійні покази українського кіно по всьому світу.

Раніше ми повідомляли, що онлайн-кінотеатр Takflix запровадив функцію спільного перегляду фільмів «Кінопаті» для компанії до 25 людей. У грудні 2022-го платформа випустила застосунок для iPhone. У лютому 2022 року Стабілізаційний фонд культури та освіти вже підтримав розробку застосунку «Takflix — Українське кіно» для Android.

Фото: скриншот

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY