Команда Takflix назвала найпопулярніші фільми року

Команда Takflix назвала найпопулярніші фільми року

3 Січня 2022
2832
3 Січня 2022
16:32

Команда Takflix назвала найпопулярніші фільми року

2832
Головну ставку в онлайн-кінотеатрі роблять на українське кіно.
Команда Takflix назвала найпопулярніші фільми року
Команда Takflix назвала найпопулярніші фільми року

Другий рік роботи Takflix став рекордним для сайту щодо перегляду українського кіно, повідомляє команда онлайн-кінотеатру. 

За цими даними, сумарна відвідуваність сайту Takflix склала 192 тисячі. Кількість зареєстрованих глядачів перетнула позначку 29 тисяч. Річний обсяг потокового контенту становив 32,5 терабайти, і через кількість глядачів відеохостер навіть тимчасово блокував сайт. Це лише легальні перегляди, підкреслюють у онлайн-кінотеатрі, без тіньових схем — сума сплачених податків склала понад 37 тисяч грн.

Протягом року Takflix репрезентував і нові українські фільми, і кінокласику.

Найпопулярнішими стали три стрічки: «Вхід через балкон» Романа Блажана, «Байконур. Вторгнення» Ангела Ангелова та «Мої думки тихі» Антоніо Лукіча. Більшість глядачів онлайн-кінотеатру, 75%, перебувають в Україні. Решту аудиторії складають шанувальники українського кіно з Росії, США та Німеччини.

Про діяльність Takflix прозвітувала і його засновниця Надія Парфан. Як вона зназначає у дописі на фейсбуці, підсумком її кураторської та програмної роботи стали 30 нових фільмів. В тому числі, й «синефільська рідкість» — відреставрована версія фільму «Молитва за гетьмана Мазепу. Нова версія»

Протягом 2021-го Takflix залучив нові джерела фінансування. Зокрема, це Patreon та кошти УКФ для запуску міжнародного онлайн-фестивалю «7+7». Серед нових партнерів онлайн-кінотеатру – компанії сфери IT та криптоіндустрії.

Тим часом, конкуренція за українського глядача зростає з боку міжнародних платформ. У жовтні Netflix запустив локальну версію з українським інтерфейсом та планує дублювати кіно. Про тренди найбільших сервісів потокового відео читайте тут.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2832
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду