CNN поділилася відео, на якому її кореспонденти ховаються від ракет поблизу кордону Ізраїлю та Гази

CNN поділилася відео, на якому її кореспонденти ховаються від ракет поблизу кордону Ізраїлю та Гази

10 Жовтня 2023
1101
10 Жовтня 2023
17:31

CNN поділилася відео, на якому її кореспонденти ховаються від ракет поблизу кордону Ізраїлю та Гази

1101
Міжнародна кореспондентка Кларисса Ворд та її команда приїхали до точки, з якої терористи ХАМАСу, прорвавши стіну на кордоні 7 жовтня, почали обстрілювати все на своєму шляху.
CNN поділилася відео, на якому її кореспонденти ховаються від ракет поблизу кордону Ізраїлю та Гази
CNN поділилася відео, на якому її кореспонденти ховаються від ракет поблизу кордону Ізраїлю та Гази

На сайті CNN з'явилося відео про те, як міжнародній кореспондентці Клариссі Ворд та її команді довелося ховатися від ракет поблизу кордону Ізраїлю та Гази. Про це пише ІМІ.

«Перепрошую за дещо незграбну позу, але тут щойно пролунав масовий залп ракет досить близько до нас, тож нам довелося сховатися біля дороги. Ми всього за п'ять хвилин, Газа в тому напрямку, в небі чути багато літаків, і ми також чули, як "Залізний купол" перехоплює низку ракет, які просвистіли над нашими головами й вибухнули з того боку, неподалік звідси», — передає Ворд.

За її словами, вони приїхали до точки, з якої 7 жовтня почалася «кривава операція» ХАМАСу. Терористи на пікапі прорвали стіну на кордоні та проїхалися цим відрізком дороги, обстрілюючи все на своєму шляху. Кореспондентка показала уламки зброї, розстріляні машини та перекинутий дитячий візок.   

Кларисса Ворд зазначила, що в тій місцевості зафіксували багато загиблих, велика кількість автівок, зокрема, вибухнула від влучання боєприпасів.

«І просто зараз узяли на буксир той самий пікап, на якому приїхали ті бойовики ХАМАСу. Був певний спротив (на лобовому вікні є кілька слідів куль), тож вони зупинили машину, вийшли з неї й почали стріляти. Вважається, що звідси також узято багато заручників. Вони просто вистрибнули з цієї автівки й почали хапати людей і тягти їх назад на той бік кордону», — додала журналістка.

Нагадаємо, вранці 7 жовтня терористичне угруповання ХАМАС завдало масованого ракетного удару по центральних та південних районах Ізраїлю. Водночас на ізраїльську територію зайшли мобільні групи бойовиків, які захопили військову базу і взяли під свій контроль декілька ізраїльських міст. Ракетна атака терористів тривала весь день.

Станом на 9 жовтня кількість загиблих в Ізраїлі, за даними видання Times of Israel, внаслідок нападу ХАМАСу сягнула близько 900 осіб.

Ізраїльська армія завдала удару у відповідь по Сектору Гази, зокрема по пунктах та будівлях терористів, та змогла вибити ХАМАС із більшості захоплених населених пунктів. Близько 74 000 людей в Газі були змушені покинути свої домівки і знайшли притулок у школах.

Кореспондентка Al Jazeera Юма Аль-Сайєд була у прямому ефірі, коли ракета влучила в будівлю «Палестинська вежа» позаду неї, у якій, імовірно, засідав штаб ХАМАСу.

«Детектор медіа» також писав про те, що в Ізраїлі зник фотожурналіст місцевого видання Yediot News Рой Ідан, який сфотографував вторгнення терористів угруповання ХАМАС у свій кібуц на півдні країни.

Світлини з Ізраїлю та Гази опублікували ЗМІ у всьому світі після того, як 7 жовтня бойовики угруповання ХАМАС атакували країну тисячами ракет. Видання The Guardian зібрало огляд перших шпальт світових газет, які написали про ескалацію конфлікту.

Фото: скриншот CNN

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1101
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду