Ізраїльський міністр зв'язку вимагає закриття телекомпанії Al Jazeera

Ізраїльський міністр зв'язку вимагає закриття телекомпанії Al Jazeera

15 Жовтня 2023
1134
15 Жовтня 2023
16:06

Ізраїльський міністр зв'язку вимагає закриття телекомпанії Al Jazeera

1134
Шлома Кархі звинуватив катарського мовника у «підбурюванні проти громадян Ізраїлю».
Ізраїльський міністр зв'язку вимагає закриття телекомпанії Al Jazeera
Ізраїльський міністр зв'язку вимагає закриття телекомпанії Al Jazeera

Міністр зв’язку Ізраїлю Шломо Караї заявив, що він хоче домогтися закриття місцевого бюро телекомпанії Al Jazeera. Посадовець звинуватив катарського мовника у підбурюванні проти громадян Ізраїлю. Про це пише Reuters.

За словами Шломо Караї, пропозицію закрити Al Jazeera вже розглянули ізраїльські служби безпеки. Наразі вона перевіряється експертами з права, після чого міністр планує передати її на розгляд уряду.

«Це медіа, яке підбурює, це медіа, яке знімає війська в районах збору (за межами Гази) ... яке підбурює проти громадян Ізраїлю — пропагандистський рупор», — сказав Караї в ефірі радіостанції Galei Tzahal.

Al Jazeera та уряд Катару поки що не прокоментували заяву ізраїльського посадовця.

«Недобросовісно, що повідомлення представників ХАМАСу проходять через цю станцію. Сподіваюся, ми покінчимо з цим сьогодні (15 жовтня. — Ред.)», — додав міністр зв'язку Ізраїлю. Наразі не зрозуміло, чи йдеться в останній заяві про обговорення пропозиції в уряді чи про рішення щодо закриття місцевого бюро.

Нагадаємо, 13 жовтня внаслідок обстрілу на лівансько-ізраїльському кордоні поблизу селища Альма аль-Шааб загинув відеооператор британського агентства Reuters Іссам Абдаллах. Ще шестеро журналістів зазнали поранень. Двоє з них — працівники телекомпанії Al Jazeera, яка звинуватила в ракетному обстрілі Ізраїль.  

Водночас ізраїльський представник в ООН Гілад Ердан під час брифінгу того дня повідомив, що країна проведе розслідування.

«Очевидно, що ми ніколи не хотіли б вдарити, убити чи застрелити будь-якого журналіста, який виконує свою роботу. Але ви знаєте, ми перебуваємо у стані війни, подібне може трапитися», — сказав Ердан.

Фото: Getty Images

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1134
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду