Офіційна газета Ірану привітала читачів із тисячею загиблих ізраїльтян

Офіційна газета Ірану привітала читачів із тисячею загиблих ізраїльтян

10 Жовтня 2023
1821
10 Жовтня 2023
19:04

Офіційна газета Ірану привітала читачів із тисячею загиблих ізраїльтян

1821
Верховний лідер Ірану тим часом заявив, що «цілує руки» організаторам атаки ХАМАСу на Ізраїль.
Офіційна газета Ірану привітала читачів із тисячею загиблих ізраїльтян
Офіційна газета Ірану привітала читачів із тисячею загиблих ізраїльтян

Іранська газета Iran Newspaper, яка вважається офіційним щоденним виданням Державної агенції Ісламської Республіки, привітала своїх читачів з тисячею загиблих ізраїльтян. Відповідний допис редакція оприлюднила в соцмережі X, пише Focus.

«Ми досягли тисячі! ЗМІ сіоністського режиму оголосили, що втрати внаслідок нападу сил опору на цей режим досягли тисячі людей!» — ідеться в публікації.

Допис доповнює зображення молодого хлопця з палестинською хусткою на шиї, який тримає в руці святкову кульку та робить переможний жест рукою.

Тим часом верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї заявив, що  Іран «цілує руки» організаторам атаки ХАМАСу на Ізраїль, передає Reuters.

«Ми цілуємо руки тим, хто планував напад на сіоністський режим.

Цей руйнівний землетрус зруйнував деякі критичні структури, які буде нелегко відновити... У цій катастрофі винні дії самого сіоністського режиму», — сказав Хаменеї.

При цьому він заявив, що Тегеран не причетний до нападу бойовиків угруповання ХАМАС на Ізраїль.

Нагадаємо, вранці 7 жовтня терористичне угруповання ХАМАС завдало масованого ракетного удару по центральних та південних районах Ізраїлю. Водночас на ізраїльську територію зайшли мобільні групи бойовиків, які захопили військову базу і взяли під свій контроль декілька ізраїльських міст. Ракетна атака терористів тривала весь день.

Вдень 10 жовтня посольство Ізраїлю в США повідомило, що кількість загиблих в Ізраїлі в результаті нападу ХАМАСу сягнула щонайменше 1 008 людей. За даними посольства, щонайменше 3418 дістали поранення.

Ізраїльська армія завдала удару у відповідь по Сектору Гази, зокрема по пунктах та будівлях терористів, та змогла вибити ХАМАС із більшості захоплених населених пунктів. Близько 74 000 людей в Газі були змушені покинути свої домівки і знайшли притулок у школах.

Кореспондентка Al Jazeera Юма Аль-Сайєд була у прямому ефірі, коли ракета влучила в будівлю «Палестинська вежа» позаду неї, у якій, імовірно, засідав штаб ХАМАСу.

«Детектор медіа» також писав про те, що в Ізраїлі зник фотожурналіст місцевого видання Yediot News Рой Ідан, який сфотографував вторгнення терористів угруповання ХАМАС у свій кібуц на півдні країни.

8 жовтня білоруська державна газета «Мінская праўда» опублікувала колонку співробітника RT Ігоря Молотова, в якій ішлося, що «перемога Палестини на окупованих територіях — це перемога Москви та Мінська».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1821
Читайте також
10.10.2023 09:00
Дмитро Десятерик
для «Детектора медіа»
6 957
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду