У Києві відкрився National Media Talk

У Києві відкрився National Media Talk

12 Жовтня 2023
1498
12 Жовтня 2023
12:17

У Києві відкрився National Media Talk

1498
Це вже шоста конференція медійників з усієї країни, які вестимуть дискусії про свободу слова, трансформації на медіаринку та виклики в умовах війни.
У Києві відкрився National Media Talk
У Києві відкрився National Media Talk

У четвер, 12 жовтня, розпочала свою роботу шоста конференція National Media Talk (NMT). Її почали з ушанування пам’яті наших колег, які загинули на війні. З 2014 року 69 медійників полягли як воїни або при виконанні службових обов’язків. А ключовим спікером NMT 2023 став український філософ і журналіст Володимир Єрмоленко з розмовою «Змогти і перемогти: що означає сьогодні перемога?»

Медіафорум відкрили директор регіональної місії USAID в Україні Джеймс Хоуп і директорка Internews в Україні Джилліан МакКормак.

«Це буде розмова про права та обовʼязки українських медіа і виклики, з якими вони стикаються на національному і регіональному рівні, яку роль будуть відігравати під час відбудови, а також про те, як їм розвиватись самим як самостійному бізнесу», — сказала Джилліан МакКормак.

Джилліан  МакКормак

У своєму вступному слові Джеймс Хоуп зазначив: «Ми даємо можливість усім журналістам зібратися тут, бо ваша робота допомагає громадянам у критично важливий для країни період мати бачення про те, що відбувається. Українці повинні тримати баланс між різною інформацією, щоб вберегтися від ворожих маніпуляцій і дезінформації. Це критично важливий івент, важлива робота, важливі дискусії, важливі люди, які тут зібрались».

Джеймс Хоуп

Традиційно на медіаподію запрошені спікери, які є експертами та експертками в галузі, розуміються на українському медійному ландшафті, аналізують ринок та знаходять рішення складним викликам.  З усією програмою конференції  можна ознайомитися тут.  

Вікторія Марченко, керівниця програм розвитку громадянського суспільства та незалежних медіа USAID

За словами виконавчої директорки Національної асоціації медіа, представниці організаційного комітету NMT Катерини М’ясникової, окрім традиційних розмов про важливі медійні виклики, цього року на National Media Talk будуть задіяні нові формати. Зокрема, будуть презентації найновіших досліджень про аудиторію, вимірювання, монетизацію, штучний інтелект, нові формати. Ще буде зал дискусій, де учасники зможуть не просто послухати, а й долучитися до обговорення важливих тем, таких як акредитація журналістів на фронті, робота медіа на деокупованих територіях та інші.

Катерина М'ясникова

Також  багато уваги на конференції буде присвячено викликам, що стоять перед свободою слова, і питанню про те, як зберегти незалежні плюралістичні медіа в Україні під час таких надскладних випробувань, як війна.

На NMT 2023 можна буде отримати галузеву аналітику, статистичні дані та дослідження і взяти участь в обговоренні державної підтримки та державного фінансування медіа.

«Детектор медіа» висвітлюватиме ключові події та виступи на National Media Talk. Організатори NMT 2023 — USAID,  «Національна організація медіа» та Internews.

На фото: відкриття National Media Talk

Фото: Максим Поліщук, «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1498
Читайте також
10.11.2023 15:43
Ольга Чорна
«Детектор медіа»
1 394
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду