У Києві відкрився Donbas Media Forum 2023

У Києві відкрився Donbas Media Forum 2023

10 Листопада 2023
1392
10 Листопада 2023
15:43

У Києві відкрився Donbas Media Forum 2023

1392
На форумі зібралися журналісти і медіаменеджери України та світу для того, щоб обговорити актуальні проблеми професії та роль медіа у повоєнній відбудові країни.
У Києві відкрився Donbas Media Forum 2023
У Києві відкрився Donbas Media Forum 2023

Сьогодні, 10 листопада, у Києві розпочав роботу Donbas Media Forum 2023 — дводенна конференція, присвячена вивченню трансформацій, які переживає українська медійна спільнота через військову агресію Росії. 

Член правління Суспільного мовлення, медіаменеджер і журналіст Дмитро Хоркін; співзасновник Donbas Media Forum, гендиректор інформагентства «Укрінформ» Олексій Мацука; заступниця директора місії USAID в Україні Теодора Делл

Це вже восьмий медіафорум, який ГО DII-Ukraine (раніше — Донецький інститут інформації) організовує  з 2015 року. Визначаючи завдання цьогорічного заходу, голова DII-Ukraine Любов Раковиця зауважила: «За останні півтора року повномасштабного вторгнення змінилося як суспільство, так і медіа — трансформувалися фізично та географічно. Багато журналістів були вимушені виїхати, деякі — стали до лав ЗСУ. Все це впливає на внутрішні процеси, менеджмент та звʼязок з авдиторією, яка теж у постійному русі: населення сходу та півдня виїжджає, асимілюється в інших містах, ком’юніті регіональних медіа перестають існувати як цілісна одиниця. Тож відкритий діалог між представниками влади й медіа про особливості української інформполітики сьогодні є актуальними. Ми вимушені шукати шляхи виживання локальних медіа та ефективного інформування населення».

DMF, за словами його організаторів, має стати платформою для безпечної професійної дискусії серед медіапрофесіоналів, де представники місцевих, регіональних та національних медіа будуть обмінюватися досвідом і взаємодіяти з представниками органів державної влади для подальшої підтримки своєї ефективної роботи на благо України в нинішні непрості часи.

У рамках форуму відбудуться панельні дискусії, на яких обговорюватиметься роль медіа у процесі євроінтеграції України, у висвітленні й документуванні воєнних злочинів, у повоєнній відбудові.

Також серед тем обговорень:

  • фізичний, юридичний та цифровий виміри безпеки журналістів під час війни;
  • адаптація ЗМІ до нових правил гри після ухвалення закону «Про медіа»;
  • етичні виклики, з якими стикаються медійники, висвітлюючи події під час війни;
  • психологічна травматичність роботи журналістів в умовах військової агресії;
  • коригування бізнес-моделі медіа для збереження стійкості і підтримання якості контенту;
  • відновлення роботи медіа на деокупованих та зруйнованих територіях тощо.

Детальна програма та перелік учасників форуму доступні на сайті та в соцмережах DMF.

Організатори також анонсували «Donbas Media Forum: Global» — дводенну конференцію, яка вперше пройде у Варшаві 27–28 листопада. У ній візьмуть участь журналісти та медіаексперти з південного та східного регіонів.

На главному фото: засновник Donbas Media Forum Олексій Мацука, заступниця директора місії USAID в Україні Теодора Делл, в. о. міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв, заступник голови Офісу Ради Європи в Україні Ерленд Фалк, спеціальний представник головування ОБСЄ — координатор проєктів в Україні Марцел Пешко, посолка ЄС в Україні Катаріна Матернова, голова організатора заходу — ГО DII-Ukraine Любов Раковиця

Фото: Максим Поліщук / «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1392
Читайте також
13.11.2023 09:00
Олег Джолос
для «Детектора медіа»
799
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду