У Києві відбудеться National Media Talk — велика конференція медійників, присвячена професійним викликам в умовах війни

У Києві відбудеться National Media Talk — велика конференція медійників, присвячена професійним викликам в умовах війни

11 Жовтня 2023
1319
11 Жовтня 2023
19:08

У Києві відбудеться National Media Talk — велика конференція медійників, присвячена професійним викликам в умовах війни

1319
Протягом двох днів провідні журналісти, редактори, медіаменеджери та медіаексперти з усієї країни вестимуть дискусії про найбільш гострі проблеми, пов’язані зі свободою слова та трансформаціями на медіаринку.
У Києві відбудеться National Media Talk — велика конференція медійників, присвячена професійним викликам в умовах війни
У Києві відбудеться National Media Talk — велика конференція медійників, присвячена професійним викликам в умовах війни

У четвер, 12 жовтня, розпочнеться National Media Talk (NMT) — масштабна подія, яка об’єднає українську медіаспільноту для діалогу про найважливіші події сьогодення, виклики індустрії, журналістські стандарти під час війни, неминучі трансформації на ринку та нові тренди.

Конференція NMT 2023 відбуватиметься два дні (12–13 жовтня) у Конгресно-виставковому центрі «Парковий» у Києві.

Традиційно на медіаподію запрошені спікери, які є експертами та експертками в галузі, розуміються на українському медійному ландшафті, аналізують ринок та знаходять рішення складним викликам. 

Конференція відбуватиметься трьома потоками — головна сцена, зал дискусій та зал презентацій.

Під час першого дня медіаконференції на головній сцені відбудеться дві дискусії. У першій з них, тема якої «Свобода медіа під час війни та після», візьмуть участь український журналіст та політичний оглядач Віталій Портников, голова ГО «Детектор медіа», шефредакторка порталу «Детектор медіа» Наталія Лигачова та головна редакторка «Дзеркала тижня» Юлія Мостова.  

Друга дискусія буде присвячена темі «Публічні vs приватні медіа: чи порушують державні медіа баланс медійної екосистеми демократичної держави». У ній візьмуть участь народний депутат Микола Княжицький, заступниця шефредакторки порталу «Детектор медіа» Світлана Остапа, директорка ДП «Мультимедійна платформа іномовлення України» Юлія Островська, директорка Інституту масової інформації Оксана Романюк та гендиректор групи «1+1 media» Ярослав Пахольчук.

У цей же день, 12 жовтня, директорка ГО «Детектор медіа» Галина Петренко та заступниця керівника Центру досліджень ГО «Детектор медіа» Леся Бідочко представлять дослідження дезінформації про вразливі групи українців.

Упродовж другого дня на головній сцені NMT 2023 говоритимуть про медіареформу, споживання медіа та їхню роль у відновленні країни. Відбудуться панельні дискусії щодо таких важливих та болючих тем сьогодення як телемарафон, медіа на деокупованих територіях, акредитація та доступ журналістів до фронту, журналістські стандарти та етика під час війни.

З усією програмою можна ознайомитися на сайті конференції — https://www.nationalmediatalk.com.

Ключовим спікером National Media Talk 2023 стане Володимир Єрмоленко, український філософ та журналіст, президент PEN Ukraine, головний редактор UkraineWorld, викладач Києво-Могилянської академії. Тема його виступу — «Змогти і перемогти: що означає сьогодні перемога?».

«Цього року, крім традиційних розмов про важливі медійні виклики, на National Media Talk будуть задіяні нові формати. Зокрема — зал презентацій, у якому відбудеться 20 презентацій найновіших досліджень про аудиторію, вимірювання, монетизацію, штучний інтелект, нові формати. Також буде зал дискусій, де учасники зможуть не просто послухати, а й долучитися до обговорення важливих тем, таких як акредитація журналістів на фронті, робота медіа на деокупованих територіях та інші», — розповіла «Детектору медіа» виконавча директорка Національної асоціації медіа, представниця організаційного комітету NMT Катерина М’ясникова.  

За її словами, багато уваги на конференції буде присвячено викликам, що стоять перед свободою слова, а також питанню про те, як зберегти незалежні плюралістичні медіа в Україні під час таких надскладних випробувань, як війна.

На конференції можна буде дізнатися:

  • про те, як змінилася аудиторія та аналітика споживання медіаконтенту;

  • про рішення, які потрібні для подолання труднощів сучасних медіа;

  • про управління медіа як бізнесом та успішні моделі такого управління;

  • про нові можливості для медіаіндустрії та нові тренди в роботі медіа;

  • про ШІ, інноваційні рішення та нові технології.

Також на NMT 2023 можна буде отримати галузеву аналітику, статистичні дані та дослідження і взяти участь в обговоренні державної підтримки та державного фінансування медіа.

«Детектор медіа» висвітлюватиме ключові події та виступи на National Media Talk.

Організатори NMT 2023 — USAID,  «Національна організація медіа» та Internews.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1319
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду