ISW: Кремль хоче використати атаку ХАМАСу на Ізраїль, щоб налаштувати Захід проти України

ISW: Кремль хоче використати атаку ХАМАСу на Ізраїль, щоб налаштувати Захід проти України

8 Жовтня 2023
8805
8 Жовтня 2023
13:01

ISW: Кремль хоче використати атаку ХАМАСу на Ізраїль, щоб налаштувати Захід проти України

8805
Росія звинувачує насамперед Захід у тому, що він нехтує конфліктами на Близькому Сході заради підтримки України, і стверджує, що тепер міжнародна спільнота перестане звертати увагу на нашу державу, сфокусувавшись на ескалації конфлікту в Ізраїлі.
ISW: Кремль хоче використати атаку ХАМАСу на Ізраїль, щоб налаштувати Захід проти України
ISW: Кремль хоче використати атаку ХАМАСу на Ізраїль, щоб налаштувати Захід проти України

Кремль використовує напад терористів ХАМАСу на Ізраїль для просування своїх інформаційних операцій, спрямованих на зменшення підтримки та уваги Заходу до України. Про це заявили в американському Інституті вивчення війни (ISW).

«Кремль посилив кілька інформаційних операцій після терактів ХАМАСу в Ізраїлі 7 жовтня, звинувачуючи насамперед Захід у тому, що він нехтує конфліктами на Близькому Сході заради підтримки України, і стверджуючи, що міжнародна спільнота перестане звертати увагу на Україну, сфокусувавшись на Близькому Сході», — йдеться у звіті ISW.

Так, заступник голови російської Ради безпеки Дмитро Медведєв стверджував, що Сполучені Штати та їхні союзники мали бути «зайняті» роботою над «палестинсько-ізраїльським врегулюванням», а не «втручатися» у справи Росії й надавати Україні військову допомогу. Водночас МЗС РФ звинуватило Захід у нинішніх бойових діях, стверджуючи, що він заблокував зусилля необхідного «квартету» з Росії, США, Європейського Союзу й ООН, а це нібито призвело до ескалації насильства.

Окрім цього, російський пропагандист Сергій Мардан заявив, що Росія виграє від ескалації конфлікту в Ізраїлі, оскільки світ «на деякий час відверне свою увагу від України і знову займеться гасінням вічного вогню на Близькому Сході».

«Ці наративи Кремль націлює на західну аудиторію, вбиває клин у військову підтримку України, прагне деморалізувати українське суспільство, стверджуючи, що Україна втратить міжнародну підтримку, і має намір запевнити російську внутрішню аудиторію, що міжнародна спільнота ігноруватиме військові зусилля України», — резюмували аналітики. 

Нагадаємо, вранці 7 жовтня терористична організація ХАМАС завдала масованого ракетного удару по центральних та південних районах Ізраїлю. Водночас на ізраїльську територію зайшли мобільні групи бойовиків, які захопили військову базу і взяли під свій контроль декілька ізраїльських міст. Ракетна атака терористів тривала весь день.

Ізраїльська армія завдала удару у відповідь по Сектору Гази та  змогла вибити ХАМАС із більшості захоплених населених пунктів. 

Кореспондентка Al Jazeera Юма Аль-Сайєд була у прямому ефірі, коли ракета влучила в будівлю «Палестинська вежа» позаду неї, у якій, імовірно, засідав штаб ХАМАСу.

Станом на ніч з 7 на 8 жовтня кількість загиблих в Ізраїлі внаслідок масованої атаки угруповання ХАМАС становила понад 200, поранених — до 1,1 тис. людей. Водночас кількість загиблих унаслідок ізраїльських ударів по Сектору Гази становила 232 людини, постраждалих — до 1,7 тис.

Світлини з Ізраїлю та Гази опублікували ЗМІ у всьому світі після того, як 7 жовтня бойовики угруповання ХАМАС атакували країну тисячами ракет. Видання The Guardian зібрало огляд перших шпальт світових газет, які написали про ескалацію конфлікту.

Фото: Getty Images

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8805
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ігор
213 дн. тому
Взагалі Кремль виконував домовленості і не чіпав фанатичні юдейські шабаші в Умані. Але фашистам від Бога вигідно розпалювати конфлікт і втягувати весь світ у війну. Саме країни в яких демократично обирають царів на все життя, таких як Нетаньяху, або місцевих царків Кернес Труханов Філатов Кличко, постійно занурені у конфлікти.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду