Російська пропаганда поширює фейк про нібито передачу Україною західного озброєння терористам ХАМАСу

Російська пропаганда поширює фейк про нібито передачу Україною західного озброєння терористам ХАМАСу

8 Жовтня 2023
962
8 Жовтня 2023
20:25

Російська пропаганда поширює фейк про нібито передачу Україною західного озброєння терористам ХАМАСу

962
Таким чином РФ за будь-яку ціну прагне зупинити підтримку з боку західних партнерів і надання Україні зброї.
Російська пропаганда поширює фейк про нібито передачу Україною західного озброєння терористам ХАМАСу
Російська пропаганда поширює фейк про нібито передачу Україною західного озброєння терористам ХАМАСу

Російські пропагандисти використовують трагедію в Ізраїлі для продукування чергових фейків проти України: начебто у бойовиків ХАМАСу знайшли західну зброю, яку передали Україні її міжнародні партнери. Про це повідомили в Управлінні стратегічних комунікацій ЗСУ .

У СтатКомі інформують, що росіяни вкидають в інформаційний простір фейк про нібито використання бойовиками ХАМАСу західних зразків зброї, які їм начебто продала Україна. 

Зазначається, що російський пропагандист Володимир Соловйов показав якесь сумнівне відео як нібито доказ.

«Насправді відео, представлене в якості доказу, скоріш за все, було вироблене будь-де на території РФ із додаванням необхідної звукової доріжки. А пропагандист Соловйов, у звичній для себе манері брехні, посилається на неіснуюче джерело, яке не знає жоден пошуковик», — зазначили в Управлінні стратегічних комунікацій і додали, що держава-терористка за будь-яку ціну прагне зупинити підтримку з боку західних партнерів і надання Україні зброї.

«Росіяни використовують найменшу нагоду для сіяння розбрату між союзниками», — наголошується у повідомленні.

Водночас у СтратКомі вважають, що за атакою ХАМАСу на Ізраїль можуть стояти терористи з РФ. У продемонстрованій фейковій інформації від Соловйова зазначається, що нібито ізраїльські солдати затримали терористів зі зброєю з України. 

Про розповсюдження цього фейку повідомили і в Military Media Center (медіамайданчик Сил оборони, що координується Міноборони України).

«Російські пропагандисти поширюють відео, на якому, начебто, представники терористичного угрупування ХАМАС демонструють українську зброю. Зокрема, арабською мовою стверджується, що саме Україна продала терористам західні зразки озброєння. Відео триває лише 12 секунд і викликає багато сумнівів», — зазначається у повідомленні. 
 
У Military Media Center  наголосили, що українці «не могли б цього зробити, адже наші західні партнери пильно слідкують за озброєнням та військовою технікою, які вони нам постачають для боротьби з російським агресором». 

Припускається, що відео нашвидкуруч зняте в одному з російських центрів інформаційно-психологічних операцій. Таким чином росіяни намагаються виправдати себе «і створити ілюзію того, що вони не причетні до терористів з ХАМАС. Ну ми-то знаємо про зустрічі високопосадовців рф з лідерами та членами терористичної організації. Терористи давно співпрацюють з терористами», —  зауважили в медіацентрі Сил оборони.

  • Читайте також: 

ISW: Кремль хоче використати атаку ХАМАСу на Ізраїль, щоб налаштувати Захід проти України

Нагадаємо, вранці 7 жовтня терористична організація ХАМАС завдала масованого ракетного удару по центральних та південних районах Ізраїлю. Водночас на ізраїльську територію зайшли мобільні групи бойовиків, які захопили військову базу і взяли під свій контроль декілька ізраїльських міст. Ракетна атака терористів тривала весь день.

Ізраїльська армія завдала удару у відповідь по Сектору Гази та  змогла вибити ХАМАС із більшості захоплених населених пунктів. 

Кореспондентка Al Jazeera Юма Аль-Сайєд була у прямому ефірі, коли ракета влучила в будівлю «Палестинська вежа» позаду неї, у якій, імовірно, засідав штаб ХАМАСу.

Станом на ніч з 7 на 8 жовтня кількість загиблих в Ізраїлі внаслідок масованої атаки угруповання ХАМАС становила понад 200, поранених — до 1,1 тис. людей. Водночас кількість загиблих унаслідок ізраїльських ударів по Сектору Гази становила 232 людини, постраждалих — до 1,7 тис.

Світлини з Ізраїлю та Гази опублікували ЗМІ у всьому світі після того, як 7 жовтня бойовики угруповання ХАМАС атакували країну тисячами ракет. 

8 жовтня The Times of Israel з посиланням на МОЗ Ізраїлю повідомило, що кількість загиблих унаслідок масованого нападу ХАМАСу на ізраїльські громади поблизу Гази перевищила 600 осіб.

Фото: скриншот з відео роспропаганди

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
962
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду