ISW: Росіяни змінили риторику про наступ на Авдіївку. Путін хоче «зменшити очікування»

ISW: Росіяни змінили риторику про наступ на Авдіївку. Путін хоче «зменшити очікування»

16 Жовтня 2023
10945
16 Жовтня 2023
09:48

ISW: Росіяни змінили риторику про наступ на Авдіївку. Путін хоче «зменшити очікування»

10945
Нещодавно в етері росТБ Путін назвав діяльність російських військ на Авдіївському напрямку «активною обороною», а не «активними бойовими діями».
ISW: Росіяни змінили риторику про наступ на Авдіївку. Путін хоче «зменшити очікування»
ISW: Росіяни змінили риторику про наступ на Авдіївку. Путін хоче «зменшити очікування»

Фахівці Інституту вивчення війни (ISW) помітили, що російський інформаційний простір, зокрема і президент Росії Володимир Путін, змінили риторику щодо російського наступу на Авдіївку, «зменшуючи очікування» успішного просування військ РФ.

Як ідеться у звіті ISW, Путін, імовірно, намагається зменшити очікування значного просування російських військ навколо Авдіївки в Донецькій області.

В інтерв'ю російському державному телебаченню Путін заявив, що російські війська ведуть «активну оборону« на Авдіївському, Куп'янському та Запорізькому напрямках.

На думку фахівців, характеристика Путіним російських наступальних операцій під Авдіївкою як «активної оборони», а не «активних бойових дій» може бути спробою зменшити очікування значного російського просування.

Як пише ISW, російський інформаційний простір загалом також стримує свій початковий оптимізм щодо перспектив російських наступальних операцій навколо Авдіївки.

В огляді зазначається, що російські війська 15 жовтня продовжили наступальні операції, спрямовані на оточення Авдіївки, але поки що не досягли подальших успіхів на тлі ймовірного зниження темпів російських операцій у цьому районі.

Як українські військові спостерігачі, так і російські джерела заявили, що російські війська не досягли бажаного спішного прориву та зіткнулися з великими втратами і, ймовірно, повільнішим, ніж очікувалося, темпом просування.

«Російські війська навряд чи здійснять значні прориви або відріжуть українські сили в населеному пункті в найближчій перспективі, а потенційні масштабні просування, ймовірно, вимагатимуть значного і тривалого залучення особового складу та матеріальних засобів», — ідеться у звіті.

Аналітики припускають, утім, що російські війська, ймовірно, продовжуватимуть у найближчій перспективі наступальні операції у такому зниженому темпі і залишатимуться загрозою для українських сил у цьому районі, хоча навряд чи зможуть досягти вирішального прориву або оточення Авдіївки.

Вказують аналітики й на те, що зниження темпів російських наступальних операцій може бути результатом тимчасового пристосування до тактичної обстановки, і загарбники можуть активізувати свої спроби оточити Авдіївку в найближчі дні.

Нагадаємо, раніше аналітики Інституту вивчення війни (ISW) помітили, що Міноборони Росії взялося обмежувати і цензурувати інформацію про війну проти України, намагаючись піддавати цензурі скарги з лінії фронту та повідомлення про просування України.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10945
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду