Меморіальний фонд Курта Шорка відзначив роботу ІМІ в галузі захисту прав журналістів

Меморіальний фонд Курта Шорка відзначив роботу ІМІ в галузі захисту прав журналістів

3 Жовтня 2023
1079
3 Жовтня 2023
20:45

Меморіальний фонд Курта Шорка відзначив роботу ІМІ в галузі захисту прав журналістів

1079
Фонд зробить внесок у розмірі 5 тисяч доларів, аби підтримати поточну роботу видання.
Меморіальний фонд Курта Шорка відзначив роботу ІМІ в галузі захисту прав журналістів
Меморіальний фонд Курта Шорка відзначив роботу ІМІ в галузі захисту прав журналістів

Меморіальний фонд Курта Шорка відзначив роботу Інституту масової інформації. Фонд зробить внесок у розмірі 5 тисяч доларів, щоб підтримати поточну роботу ІМІ у сфері безпеки й захисту прав журналістів. Про це йдеться на сайті Премії Курта Шорка, передає ІМІ.

«Усвідомлюючи труднощі, з якими стикаються журналісти під час репортажів з регіону, Меморіальний фонд Курта Шорка радий зробити внесок у розмірі 5000 доларів США для київського Інституту масової інформації, щоб підтримати його поточну роботу з моніторингу нападів на журналістів, підтримки безпеки журналістів та для проведення професійних тренінгів для журналістів, що працюють на передовій», — зазначили представники премії.

Цьогоріч премію «Місцевий репортер» від Фонду отримала журналістка англомовного видання The Kyiv Independent Асамі Тераджіма за репортажі зі східного Донбасу.

У номінації «Фіксер новин» переміг сирійський курдський журналіст Хішам Арафат, який з 2011 року висвітлює конфлікти в Сирії та Іраку. За допомогою своєї мережі зв’язків і розуміння місцевого контексту Арафат зміг забезпечити доступ до колишніх бойовиків «Ісламської держави», що утримувалися в переповненій в’язниці, яку охороняли курди. 

Французька журналістка-фрилансерка і редакторка Леа Полверіні отримала премію в категорії «Фрилансер» за серію матеріалів про мусульманські меншини, які зазнають переслідувань у регіоні Сіньцзян у Китаї. 

Усі переможці отримають грошову винагороду в розмірі 5 тисяч доларів. Окрім цього, про їхню роботу згадають у мультимедійній кампанії на каналах соціальних мереж Thomson Reuters Foundation (X, Facebook і LinkedIn).

Варто зазначити, що до фіналу премії ввійшли також українці в таких категоріях:

  • номінація «Фіксер новин» — Олександр (Сашко) Чубко, Алла Дідур, Марта Родіонова, Анна Власенко;
  • номінація «Фрилансер новин» — Анастасія Магазова.

Щорічна нагорода імені Курта Шорка в галузі міжнародної журналістики вже протягом 22 років відзначає хоробрих журналістів за висвітлення конфліктів, корупції та несправедливості і має ім’я американського журналіста-фрилансера, вбитого в Сьєрра-Леоне 2000 року під час виконання редакційного завдання Reuters. 

Раніше «Детектор медіа» також писав про те, що голова правління Центру прав людини Zmina, журналістка Тетяна Печончик стала лауреаткою премії імені Анни Дальбек від однойменного Меморіального фонду, якою щороку відзначають правозахисників.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1079
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду