Разом із СNN цьогорічну «Еммі» отримали 15 українських продюсерів компанії

Разом із СNN цьогорічну «Еммі» отримали 15 українських продюсерів компанії

29 Вересня 2023
2111
29 Вересня 2023
19:01

Разом із СNN цьогорічну «Еммі» отримали 15 українських продюсерів компанії

2111
Фотожурналіст Петро Задорожний: Упродовж п’яти місяців співпраці з CNN ми виконували найрізноманітніші завдання — від участі у плануванні сюжетів, зйомок, знаходження спікерів, коментаторів, пояснення різниці між питомо українськими та російськими пропагандистськими контекстами до вирішення суто логістичних завдань.
Разом із СNN цьогорічну «Еммі» отримали 15 українських продюсерів компанії
Разом із СNN цьогорічну «Еммі» отримали 15 українських продюсерів компанії

Серед лауреатів премії «Еммі», яку напередодні отримала американська телерадіокомпанія СNN за висвітлення російського вторгнення в Україну, є низка українських фіксерів та продюсерів компанії. Про це повідомив один з лауреатів, фотожурналіст Петро Задорожний.

Це, зокрема, Петро і Тарас Задорожні, Роман Тимоцко, Софія Гарбузюк, Вікторія Бутенко, Юлія Кесаєва, Ольга Коновалова, Денис Лапін, Віктор Логвінов, Костянтин Нечипоренко, Олександра Очман, Дмитро Оленченко, Ярослав Шамборовський, Михайло Смуток, Ольга Войтович. 

Фотожурналіст та фотокореспондент Петро Задорожний, який співпрацював з Assосiated Press, Reuters та багатьма західними медіа, а також львівським агентством LUFA, розповів «Детектору медіа», що співпраця із CNN почалася 14 лютого 2022 року. 

Тоді медіа мало свій корпункт у Києві, але, серйозно ставлячись до прогнозів про можливість повномасштабного російського вторгнення і тривалої агресії, вирішило організувати студію й у Львові, для чого залучило українських колег.

«Багато журналістів приїздили саме до Львова, а вже звідси їхали працювати до Києва, Одеси і далі, хоч корпункт CNN у Києві не припиняв роботи. Потрібно було організовувати роботу», — сказав Задорожний. 

За його словами, упродовж п’яти місяців інтенсивної співпраці з CNN українські медійники виконували найрізноманітніші завдання: від участі у плануванні сюжетів, зйомок, знаходження спікерів, коментаторів, пояснення різниці між питомо українськими контекстами та російськими пропагандистськими — до вирішення суто логістичних завдань.

«Найбільше я виніс для себе саме цей досвід діалогу, рівності у команді, коли відкрито дискутується, що, чому і як слід робити», — зазначив Петро Задорожний.

«Коли ми з Петром Задорожним, Софією Гарбузюк і Тарасом Задорожним приєдналися до CNN у середині лютого 2022, то очікували попрацювати з цим глобальним медіа тиждень-два. І явно не могли себе уявити у списку переможців найпрестижнішої телепремії світу.

Наступні місяці перетворилися в цілодобову роботу заради донесення світу об'єктивної реальності повномасштабної війни.

Вдячний та захоплююсь усіма, з ким вдалося попрацювати на цьому шляху. Пишаюся бути маленькою частинкою великої команди», — написав у фейсбуку один з лауреатів Роман Тимоцко



Нагадаємо, 28 вересня американська телерадіокомпанія СNN отримала премію «Еммі» за висвітлення російського вторгнення в Україну. Команду СNN відзначили за висвітлення екстрених новин у прямому ефірі на тему російського вторгнення в Україну.

Окрему премію також отримала кореспондентка каналу Клариса Ворд у номінації «Видатне безперервне висвітлення новин» за репортажі з України.

У номінації «Найкраща новинна програма» (International Emmy Award for News) переміг британський канал Sky News за висвітлення російської війни проти України. У складі команди мовника нагороду отримав і журналіст та кінорежисер Азад Сафаров, який, маючи тривалий досвід зйомок на Донбасі, ще в січні 2022 року став локальним продюсером британського телеканалу Sky News.

Чотирьох номінантів-фіналістів у категорії «Новини» (британський Sky News, бразильський Globo, Al Jazeera English і TV4 News зі Швеції) обирали з-поміж 2600 заявок медіа з усього світу. 

Окрім цього, премію в номінації «Видатний сценарій» отримала документальна стрічка «Загублені душі Бучі» («The lost souls of Bucha») виробництва американського телеканалу CBS News. 

Премія «Еммі» в галузі новин та документалістики (News & Documentary Emmy Awards) є частиною нагород «Еммі» за художні та технічні заслуги в американській телевізійній індустрії. Її вручає Національна академія телевізійних мистецтв і наук (NATAS) за досягнення в галузі новинних і документальних програм в Америці.

Вручення нагород у номінаціях «Новини» та «Документалістика» проходило двома окремими церемоніями: 27 вересня вручили нагороди в номінації «Телевізійні програми новин», а 28 вересня — в номінації «Документальні фільми».

Повний список переможців можна знайти тут.

Фото: українські продюсери CNN / Роман Тимоцко, фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2111
Читайте також
13.07.2023 00:16
Олена Чередниченко
«Детектор медіа»
1 601
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду