Захисник «Азовсталі» Дмитро Козацький став фотографом проєкту про ветеранів

Захисник «Азовсталі» Дмитро Козацький став фотографом проєкту про ветеранів

10 Квітня 2023
1542
10 Квітня 2023
18:44

Захисник «Азовсталі» Дмитро Козацький став фотографом проєкту про ветеранів

1542
Соціальну рекламу «Ветерани різні. Перемога одна» вже можна побачити у Києві, Херсоні, Одесі, Львові, Вінниці, Дніпрі та Чернігові.
Захисник «Азовсталі» Дмитро Козацький став фотографом проєкту про ветеранів
Захисник «Азовсталі» Дмитро Козацький став фотографом проєкту про ветеранів

Український ветеранський фонд запустив в межах проєкту «Повага» соціальну рекламу «Ветерани різні. Перемога одна». Фотографом проєкту став захисник «Азовсталі» Дмитро Козацький. Про це повідомила пресслужба фонду у фейсбуці.

«Фотограф проєкту — Дмитро "Орест" Козацький. Це його перший проєкт після російського полону. Разом із командою Українського ветеранського фонду Орест розробляв концепцію символічних сюжетів бордів.Кожен із них має те, що мусив чи мусила поставити на паузу через війну. Кожен має те, за що бореться сьогодні й що чи кого захищає. Проєкт покликаний нагадати про повагу, недискримінацію та рівність серед захисників і захисниць України, незважаючи на їхні стать, вік, етнічну приналежність чи сексуальну орієнтацію», — йдеться у повідомленні.

Соціальну рекламу від сьогодні можна побачити у Києві, Херсоні, Одесі, Львові, Вінниці, Дніпрі та Чернігові.

Також протягом тижня автори проєкту щодня розповідатимуть історії героїв проєкту, які об’єднують навколо себе ветеранів. Учасниками стали Ольга Бенда, Наріман Білялов, Олександр Будько, Єва Ройтер та Роман Кулик.

Рекламу запустили за підтримки Незалежної антикорупційної комісії у рамках проєкту «Повага».

Дмитро Козацький є одним зі звільнених 21 вересня з російського полону захисників Маріуполя. Тоді Україна повернула 215 українських захисників та захисниць. 108 з них — це бійці полку «Азов».

Ще перед тим, як вийти з «Азовсталі», Дмитро Козацький виклав свої роботи у мережу, закликавши поширювати їх і надсилати на всі можливі премії та конкурси. Його роботи були відзначені на  фотоконкурсі The Prix de la Photographie. Також він є призером польського фотоконкурсу Grand Press Photo 2022 та отримав дві нагороди International Photography Awards.

У США вийде фотокнига про війну Росії проти Україні з роботами видатних світових фотографів, для обкладинки якої обрано одну з фотографій Козацького.

Дмитро Козацький увійшов до щорічного списку молодих українців, які відбудовуватимуть країну «30 до 30» від «Forbes Україна».

Фото: Український ветеранський фонд/фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1542
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду