Мультфільм «Мавка. Лісова пісня» здобув статуетку Muzvar Awards

Мультфільм «Мавка. Лісова пісня» здобув статуетку Muzvar Awards

1 Жовтня 2023
1986
1 Жовтня 2023
10:25

Мультфільм «Мавка. Лісова пісня» здобув статуетку Muzvar Awards

1986
Нагороду вручили в категорії «Make some noise | Найрезонансніші події загальнонаціонального рівня (на території України)».
Мультфільм «Мавка. Лісова пісня» здобув статуетку Muzvar Awards
Мультфільм «Мавка. Лісова пісня» здобув статуетку Muzvar Awards

Анімаційна стрічка «Мавка. Лісова пісня» отримала статуетку премії Muzvar-2023. Про це повідомило Державне агентство України з питань кіно.

Нагороду в категорії «Make some noise | Найрезонансніші події загальнонаціонального рівня (на території України)» мультфільму вручав начальник оркестру Почесної варти, художній керівник, підполковник Роман Велігорський.

Згідно із сайтом Muzvar Awards, незалежною премією, яку у 2021 році заснував музичний портал «Музвар», відзначають молодих та знаних представників української музичної індустрії.

Нагородження Muzvar Awards відбувалося вже вдруге. Воно пройшло 26 вересня у Жовтневому палаці. 

Під час церемонії цього року також посмертно нагородили запорізьких вуличних музиканток Світлану Сємєйкіну та Христину Спіцину, які загинули внаслідок російського обстрілу Запоріжжя 9 серпня 2023 року. Гості заходу вшанувати пам'ять дівчат не традиційною хвилиною мовчання, а хвилиною оплесків.  

Читайте також:

Нагадаємо, анімаційний фільм «Мавка. Лісова пісня» вийшов 2 березня в національний прокат. За десять тижнів касові збори стрічки склали 143 930 311 грн. 

Фільм також успішно вийшов у прокат у ФранціїНідерландах, Італії, ПольщіЧехії та інших країн.

В основі стрічки — драма-феєрія Лесі Українки «Лісова пісня», яку адаптували під жанр сімейної анімації. Сценарист мульфільму — Ярослав Войцешек, артдиректор — Крістіан Коскінін, художниця з костюмів — Ольга Навроцька, продюсери — Ірина Костюк, Анна Єлісєєва, Сергій Созановський та Єгор Олесов.

Про те, що компанія FILM.UA взялася за повнометражний мультфільм за мотивами п’єси Лесі Українки, «Детектор медіа» вперше повідомив ще восени 2015 року. У вересні 2016 року мультфільм «Мавка. Лісова пісня» виграв 9-ий конкурс Держкіно й отримав державне фінансування в розмірі 24,5 млн грн. Тоді було оголошено, що загальна вартість виробництва фільму становить 98,8 млн грн. Станом на липень 2021 року загальний бюджет оцінювався вже у 187,2 млн грн, а частка державного фінансування — у 49,5 млн грн.

У 2017 році продюсер Єгор Олесов припускав, що до створення картини можуть запросити голлівудську зірку. Влітку 2017 року в рамках 8-го Одеського міжнародного кінофестивалю Film.ua Group презентувала перший офіційний тизер анімаційного фільму «Мавка. Лісова пісня».

Навесні 2019 року стало відомо, що німецько-австрійський дистриб’ютор Koch Films придбав пакет прав на показ анімаційного фільму «Мавка. Лісова пісня на території Німеччини і німецькомовних країн Європи. Угоду було підписано на тогорічному кіноринку Marche du Film в Каннах.

Наприкінці 2021 року творці мультфільму «Мавка. Лісова пісня» оголосили дату виходу в прокат — 29 грудня 2022 року. Реалізації цього плану завадило повномасштабне вторгнення Росії в Україну.

Влітку 2022 року ми повідомляли про те, що компанія-дистриб'ютор Universal Pictures Content Group придбала пакет прав на показ фільму «Мавка. Лісова пісня» у Франції та на франкомовних територіях.

Фото: Держкіно

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1986
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду