Весело, яскраво і дуже довго. У Києві роздали музичну премію Muzvar-2023

Весело, яскраво і дуже довго. У Києві роздали музичну премію Muzvar-2023

Подія стала доволі резонансною, адже інші музичні премії та їхні церемонії поки на паузі.
Весело, яскраво і дуже довго. У Києві роздали музичну премію Muzvar-2023
Весело, яскраво і дуже довго. У Києві роздали музичну премію Muzvar-2023
27 Вер 2023
0
1168

Можливо, організатори подумали, що публіка настільки скучила за такими подіями, що варто помаринувати її якомога довше. Зелений хідник почався о 16:00, а церемонія закінчилася близько 23:00. 7 годин — це справді було ту мач, глядачі періодично виходили і до кінця події з’явилося чимало вільних місць. Втікали навіть номінанти.  

Проте це був, напевне, чи не єдиний суттєвий недолік. Церемонія відбувається вдруге, і порівняно з першим разом, коли все було взагалі дуже камерно, це неабиякий прогрес. Усе відбувалося у «Жовтневому», організатори розжилися спонсорами (серед яких є і казино), тому подія набула масштабу, прийшло багато зірок, а сцену оформили великими красивими екранами.

Червоний (чи зелений) хідник — завжди особлива частина різних церемоній. На музичних гості зазвичай більш епатажні та розкуті, ніж, скажімо, на кіношних. Монро ось ходила з бананом. 

Андрій Кравчук епатує не лише яскравими костюмами, але й тим, що, здається, зовсім не старіє. 

Ведучі церемонії Тімур Мірошниченко та Оля Цибульська.

Марина Круть вдяглася чемно та постійно усміхалася.

NK та Ассоль, яка вирішила дати другий шанс своїй кар'єрі. 

Блогер Ваня Рассел, номінований у категорії «Музична журналістика». Спойлер: виграє Макс Нагорняк. 

Актор Олексій Суровцев вирішив нікого не вражати образом, а просто прийти.

У Джамали нова зачіска. Нам подобається. 

Ще раз Монро. Разом з учасницею «Супермами» Анастасією Арбузовою. Не пам’ятаю подробиць, але у проєкті вона проходила як «розкута мама» і співачка з Дніпра. 

Але перевершив усіх Melovin, який вирядився кабаном і потролив любителів нажитися на війні.

Що ж до самої церемонії, то її сміливо можна було скоротити щонайменше на годину. Додалася ще й перерва через повітряну тривогу. Аби тримати увагу публіки чотири години, потрібно справді влаштувати потужне, динамічне шоу. Поки в нас такого не роблять, тим паче під час війни, варто бути трохи стриманішими з таймінгом. Думаю, організатори і самі це зрозуміли. 

Отже, переможці. Найкращим автором відеоконтенту став режисер Інді Хаіт за відео «Вотсап» Наді Дорофєєвої.

Найкращим переспівом колись російськомовного хіта стала пісня «Ти неймовірна» Quest Pistols. Якщо чесно, мені вже доводиться напружуватися, аби згадати, як називався оригінал. 

Іван Клименко переміг у номінації «Найкращий автор» за трек «Люди» дуету KOLA і MamaRika. Іван виявився одним із найбільш лаконічних: «Клас! Дуже приємно! Усім дякую!».

Дует Shumei х Zlata Ognevich із піснею «Буревіями» став «Найкращою творчою співпрацею». Але на церемонію вони не прийшли. Skylerr перемогла в номінації «Найкращі нові імена естради». Yaktak стали найкращими в номінації «Найкращі нові імена попмузики». 

Джамала отримала відзнаку за альбом «Qirim» у категорії «Музичний диджитал-спадок». 

«Новим ім’ям рок-музики» стали «Хейтспіч». Фронтмен Дмитро Однороженко виступив перед публікою через телефон і повністю виправдав назву колективу, бо розніс колег, які досі страждають русофільством.

Євген Філатов доволі передбачувано переміг у категорії «Найкращий саунд». Але нагороду свою не забрав, бо втомився чекати та поїхав. 

Також вручали нагороду фанклубам, перемогли шанувальники Måneskin та Schmalgauzen. 

Ясна річ, на церемонії дуже багато разів згадували та дякували силам оборони, звучали патріотичні гасла, і звісно, жодної російської. 

А ще на церемонію запросили тата Світлани Сємєйкіної та брата Христини Спіциної.

Дівчата були співачками, вже досягли успіхів у Запоріжжі та, ймовірно, пішли б і далі. Але на початку серпня подруги загинули через обстріли російської армії. Організатори «Музвару» Олексій Донцов та Юліан Новак запросили гостей на сцену і запропонували вшанувати пам'ять дівчат не традиційною хвилиною мовчання, а хвилиною оплесків.  

Фото: Максим Поліщук

«Детектор медіа»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Марина Крижня
«Антоніна»
На ютуб-каналі «У ліжку» Олег Скрипка вкотре прокоментував питання мобілізації та звинуватив журналістів у тому, що вони розганяють хейт. За словами музиканта, з інтерв'ю вирізають частини. Отож він — жертва ЗМІ.
22 Квіт 2024 20:30
606
Катерина Городнича
«Антоніна»
Музикант і телеведучий Мирослав Кувалдін спільно з «Культурним десантом» випустив музичне відео «Шо будемо дуть?»
16 Квіт 2024 18:20
806
Марина Крижня
«Антоніна»
У цьому проєкті співачка планує їздити на військові позиції та готувати разом з бійцями.
16 Квіт 2024 17:15
524
Марина Крижня
«Антоніна»
Якби не сториз Тіни Кароль і Меловіна, ми б і не знали, що сьогодні святкує свій день народження Алла Пугачова.
15 Квіт 2024 22:20
1 199
Катерина Городнича
«Антоніна»
Зростає список світових суперзірок, яким зняла музичне відео режисерка Таню Муїньо. В компанію до Гаррі Стайлса, Кеті Перрі, Сема Сміта, Джей Ло та інших додалась тепер і Дуа Ліпа.
12 Квіт 2024 18:00
691
Марина Крижня
«Детектор медіа»
Низка російських медіа повідомляє, що колишня українська телеведуча Регіна Тодоренко, батьки якої проживають в Одесі, отримала російський паспорт.
19 Бер 2024 21:00
9 117
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду