Маляр відзвітувала про роботу в Міноборони і поділилась на прощання роликом про українських захисників, зробленим під її керівництвом

Маляр відзвітувала про роботу в Міноборони і поділилась на прощання роликом про українських захисників, зробленим під її керівництвом

29 Вересня 2023
5856
29 Вересня 2023
14:21

Маляр відзвітувала про роботу в Міноборони і поділилась на прощання роликом про українських захисників, зробленим під її керівництвом

5856
За словами ексзаступниці міністра оборони, відео зроблене новою командою військового телебачення МО: «Технічне завдання — моє, ідея втілення — їхня».
Маляр відзвітувала про роботу в Міноборони і поділилась на прощання роликом про українських захисників, зробленим під її керівництвом
Маляр відзвітувала про роботу в Міноборони і поділилась на прощання роликом про українських захисників, зробленим під її керівництвом

Ексзаступниця міністра оборони України Ганна Маляр, яка відповідала у відомстві за інформаційний складник його діяльності, опублікувала у фейсбуку звіт про свою роботу.  

Маляр нагадала, що в її підпорядкуванні було три підрозділи: директорат інформаційної політики, управління преси і департамент гуманітарного забезпечення. І підкреслила, що під її керівництвом відбулась реформа медійних підрозділів Міноборони з урахуванням викликів воєнного стану. 

«Створено Military Media Center — медійний майданчик Сил оборони. Там щодня киплять інформаційні події — проводяться брифінги, круглі столи, зустрічі, включення в ефіри тощо. Оновлений формат, програмна сітка та склад ведучих Радіо Армія ФМ. Удосконалено роботу інформагенції Армія Інформ у нових умовах», — повідомила Маляр.

Також на рахунок своїх досягнень вона віднесла створення телеканалу «Армія ТВ» та отримання ним ліцензії. «Зараз він в процесі запуску. Колектив зібрано з мобілізованих телевізійників та на базі військового телебачення. Військове телебачення не руйнували, бо задача колективу працювати зараз разом, а потім “підхопити” телеканал після перемоги та демобілізації», — розповіла Ганна Маляр.

Згадала вона і про «Порядок реагування на кризові ситуації», впроваджений за її участі у Міноборони та ЗСУ, і про комунікаційну стратегію «Рік відплати»,  спрямовану на забезпечення виконання мобілізаційних заходів, і про порадник  для медіа Міноборони, який покликаний допомогти редакціям організувати роботу в районах бойових дій, комунікувати з військовими і дотримуватися норм безпеки. 

«Ви не побачили серед зробленого регулювання діяльності ЗМІ в зоні бойових дій. Так і є. Міноборони не має такого функціоналу і не займається цим. Акредитацію ЗМІ видає ЗСУ після перевірки СБУ. Допуск та супровід в зону бойових дій здійснюють пресслужби ОСУВ. Вони керуються наказом Главкома, а Главком керується безпекою операції та інтересами ЗСУ», — наголосила ексзаступниця міністра оборони.

Вона подякувала військовому керівництву країни й українським захисникам та опублікувала відео, присвячене бійцям Сил оборони України.

«Це відео зроблене новою командою військового телебачення Міноборони. Технічне завдання — моє, ідея втілення — їхня. Вони справжні профі», — повідомила Маляр.

«Це відео про вас. Ви в замісах з 2014-го. Ви круті і робите максимум, який зараз можливий у нинішній ситуації. Не зупиняємось. Ми сильні. Україна переможе», — прокоментувала ексзаступниця міністра оборони.

Нагадаємо, 18 вересня Кабінет Міністрів звільнив майже всіх заступників міністра оборони.

Ганна Маляр стала заступницею міністра оборони у серпні 2021 року — ще до того, як міністерство оборони очолив Олексій Резніков.

До цього вона була тренеркою підрозділів СБУ зі стратегічних комунікацій та брала участь у телепроєктах як юристка-криміналістка. У 2020 році балотувалась до Київради від «Слуги народу», але вибори програла.

Як зазначає «ВВС Україна», під час роботи на посаді заступниці міністра оборони Маляр активно дописувала в соціальні мережі про успіхи ЗСУ на фронті. Іноді її дописи випереджали офіційні повідомлення Генштабу ЗСУ і призводили до непорозумінь. 

Деякі з її повідомлень військові називали передчасними та хибними.

Ганна Маляр вела досить успішну інформаційну кампанію, спрямовану на те, аби в соцмережах не поширювали наслідки ракетних ударів Росії по Україні, та попереджала про кримінальну відповідальність за такі дії. Вона грала важливу роль у координації роботи журналістів на фронті, що інколи призводило до конфліктних ситуацій. Зокрема, журналістка Марина Данилюк-Ярмолаєва у своїй статті «Хто така Ганна Маляр? І чому її звільненню радіють воєнкори та пресофіцери» написала: «Саме в часи цієї заступниці воєнного кореспондента могли викреслити з пулу чи поставити в бан на відвідини того чи іншого сектора». 

Останній скандал, у який потрапила Маляр на своїй посаді заступниці міністра оборони, був спричинений її передчасною заявою про звільнення села Андріївка біля Бахмута. Цю інформацію, яку вона оприлюднила раніше за Генштаб та військових, офіційно спростувало командування 3-ї окремої штурмової бригади.

3 вересня президент Володимир Зеленський повідомив про рішення змінити міністра оборони та оголосив, що новим міністром стане Рустем Умєров. Наступного дня міністр оборони Олексій Резніков подав до Верховної Ради заяву про відставку. 5 вересня парламент проголосував за відставку Резнікова. 

6 вересня Верховна Рада призначила колишнього голову Фонду держмайна Рустема Умєрова на посаду міністра оборони України.

Фото: Ганна Маляр / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5856
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ігор
210 дн. тому
Стільки парадної брехні світ ще не чув з часів Гітлера. Захід досі оговтується каже що не отримував справжньої оцінки ситуації. Наприклад оборонних укріплень ворога. Вірили брехні корумпованого Вождя про слабкі укріплення. Про те, що прорвали першу лінію, а це 60 - 70% зробленого. Хоч наступні лінії у ворога в рази міцніше. Тривала війна програна війна! Маляр тут зробила великий вклад у програш.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду