NV: Ганну Маляр можуть повернути на посаду в Міністерстві оборони

NV: Ганну Маляр можуть повернути на посаду в Міністерстві оборони

18 Жовтня 2023
774
18 Жовтня 2023
18:00

NV: Ганну Маляр можуть повернути на посаду в Міністерстві оборони

774
Згідно з джерелами NV, на позицію інформзаступника міністра оборони також розглядають кандидатуру речника Східного угруповання військ ЗСУ Сергія Череватого.
NV: Ганну Маляр можуть повернути на посаду в Міністерстві оборони
NV: Ганну Маляр можуть повернути на посаду в Міністерстві оборони

В оточенні президента розглядають можливість повернення в Міністерство оборони одного з колишніх заступників міністра. За інформацією джерел журналістів NV, на посаді можуть поновити Ганну Маляр, яка раніше керувала інформаційною політикою відомства. 

Відомо, що після звільнення Маляр цю сферу, окрім гуманітарного напряму, віддали одній з нових заступників міністра оборони Наталії Калмиковій.

«Але вона (Калмикова. — Ред.) з інформнапрямом не справляється, — там потрібен гарний менеджер, який би організував весь процес з військовими. Тому є ідея знову повернути на посаду Ганну Маляр», — розповів співрозмовник NV з фракції «Слуга народу». 

На позицію інформзаступника Рустема Умєрова також розглядають кандидатуру речника Східного угруповання військ ЗСУ Сергія Череватого.

«Він хороший речник, про нього позитивно відгукуються військові. Але його не хоче відпускати Олександр Сирський», — зазначило джерело в Міноборони.

Ні Сергій Череватий, ні Ганна Маляр поки що не прокоментували своє можливе призначення. У Міноборони натомість заявили, коментуючи повернення Маляр, що «подібне не обговорюється».

Нагадаємо, 18 вересня Кабінет Міністрів звільнив майже всіх заступників міністра оборони, зокрема й Ганну Маляр, яка керувала у відомстві інформаційною політикою.

Вже 27 вересня Кабмін на своєму засіданні призначив трьох нових заступників. Зокрема, заступницею з питань соціального розвитку стала Наталія Калмикова. Як відомо, з лютого 2022 року Калмикова була виконавчою директоркою Українського ветеранського фонду. До цього працювала радницею Командувача сухопутних військ ЗСУ та заступницею директора у фонді «Повернись живим».

Деякі українські ЗМІ припускали, що вона посяде місце Маляр, хоча напрям роботи, на який її призначено, здавалось би, не збігається з функціями, які виконувала ексзаступниця.

30 вересня журналісти «РБК-Україна» з посиланням на власні джерела повідомили, що новим заступником міністра оборони, який відповідатиме за інформаційну політику, може стати нинішній заступник командувача ОСУВ «Хортиця» зі стратегічних комунікацій, речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий. Однак пізніше того ж дня Ганна Маляр у своїх соцмережах заявила, що вже передала всі свої справи Наталії Калмиковій. 

Фото: Ганна Маляр / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
774
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду