Польська радіостанція RMF FM передасть обладнання для українського військового радіо «Армія FM»

Польська радіостанція RMF FM передасть обладнання для українського військового радіо «Армія FM»

3 Березня 2024
994
3 Березня 2024
18:38

Польська радіостанція RMF FM передасть обладнання для українського військового радіо «Армія FM»

994
Українських та польських радійників об'єднує те, що колись польське радіо транслювалося в Україні на хвилі «Армії FM».
Польська радіостанція RMF FM передасть обладнання для українського військового радіо «Армія FM»
Польська радіостанція RMF FM передасть обладнання для українського військового радіо «Армія FM»

Польський мовник RMF RM незабаром передасть українським колегам з «Армія FM» необхідне обладнання для розширення студії. Про це повідомляє українськомовний портал Ukrayina.pl,  створений за підтримки Gazeta.pl.

«Це буде все необхідне для роботи радіостудії. Обладнання для передачі та запису, консоль для запису, мікрофони, навушники, мікшери, все, звичайно, з кабелями, щоб це все з'єднати. Сподіваємося, це стане у пригоді нашим колегам, які, як ми чули, розширюють свою студію і хочуть говорити до ще більшої кількості людей», — розповів Ukrayina.pl Матеуш Хлистун, журналіст радіо RMF.

За його словами, українці самі звернулися по допомогу, написавши електронного листа. «Армію FM» та RMF FM об'єднує те, що колись польське радіо транслювалося в Україні на хвилі «Армії FM».

Матеуш Хлистун додав, що вражений тим, як українські радіостанції працюють в умовах війни.

«Я усвідомлюю, що таке робота на радіо з новинами, тому що ми робимо це щодня, новини транслюються щогодини. Те ж саме стосується “Армії FM”, і це дуже важко, коли раптом доводиться припиняти таку роботу, тому я дуже захоплююся своїми колегами з “Армії FM”, що їм це вдається», — сказав польський журналіст.

Нагадаємо, 24 лютого, у другу річницю повномасштабного вторгнення, польські радіостанції на знак підтримки України в один час заграли пісню «Give Peace a Chance» Джона Леннона. Акція радіопідтримки України є спільною ініціативою найбільших комерційних радіомовників Польщі: групи Eurozet, групи RMF, групи Time та «Польського радіо».

«Give Peace a Chance» — це пісня, яку Джон Леннон записав у липні 1969 року під час перебування в готелі на Багамах. Вона була створена на знак протесту проти війни у В'єтнамі. Згодом пісня стала культовим гімном миру, який часто використовували під час різних збройних конфліктів. Радіомовники кажуть, що ця пісня має стати нагадуванням для всіх поляків про те, що війна в Україні досі триває. 

У січні 2023 року в Донецькій області встановили додатковий передавач, що забезпечив трансляцію радіо «Армія FM»

У листопаді 2022 року Нацрада дозволила радіостанції «Армія FM» мовити на частотах у восьми містах України. Дозвіл діятиме, доки в Україні буде чинним режим воєнного стану.

У грудні 2022-го «Армія FM» відновила мовлення в деокупованому Херсоні.

У 2021 році військова радіостанція «Армія FM» також запустила мобільний додаток для смартфонів на платформі Android. Щоби встановити додаток, необхідно перейти за посиланням у Play Market. Також застосунок є і в App Store.

Фото: Ukrayina.pl

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
994
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду