Фонд держмайна запустив Реєстр санкційних активів

Фонд держмайна запустив Реєстр санкційних активів

18 Вересня 2023
1184
18 Вересня 2023
14:41

Фонд держмайна запустив Реєстр санкційних активів

1184
В реєстрі вже розміщені 136 санкційних активів, зокрема майно Віктора Януковича, Володимира Євтушенкова, Аркадія Ротенберга, Володимира Сальдо та ін.
Фонд держмайна запустив Реєстр санкційних активів
Фонд держмайна запустив Реєстр санкційних активів

Фонд державного майна України (ФДМУ) повідомив, що запустив сайт із Реєстром санкційних активів, які перебувають в його управлінні. Наразі на сайті вказано, що під управлінням ФДМУ перебуває 136 санкційних активів, і розмістили дані щодо майна президента-втікача Віктора Януковича, російських олігархів Володимира Євтушенкова та Михайла Шелкова, близького до президента РФ Путіна російського бізнесмена Аркадія Ротенберга, ректорів російських вишів Олега Полухіна, Андрія Фалалєєва і Анатолія Торкунова, депутатів Держдуми РФ Костянтина Бахарєва, Романа Лябихова, Анатолія Аксакова і Бориса Пайкіна, ексрегіоналки родом із Сімферополя Ольги Ковітіді, проросійського колаборанта Володимира Сальдо та інших. 

Фонд держмайна інформує, що надалі арештоване майно буде виставлено на приватизацію або оренду через систему «Прозорро». Продажі, де кожен охочий у режимі реального часу зможе стежити за перебігом аукціону. 

«Сьогодні весь демократичний світ працює задля покарання держави-агресора. Наша команда — не виняток. Фонд держмайна запускає сайт sanlist.spfu.gov.ua. Мета — інформування української громадськості та іноземних партнерів про стан справ з усіма конфіскованими активами, які перебувають в управлінні Фонду. Важливо, аби кожен у кілька кліків міг дізнатися все про арештоване майно колаборантів або російських олігархів, яке в подальшому може принести прибуток державі», — наголосив Перший заступник Голови Фонду держмайна України Денис Шугалій

У ФДМУ також зазначили, що Реєстр санкційних активів буде оновлюватися: «найближчим часом очікуємо на передачу ще близько 500 об’єктів російських олігархів і українських колаборантів».

Нагадаємо, нещодавно «Детектор медіа» повідомляв, що Кабінет Міністрів передав майнові активи російського діяча та пропагандиста Артемія Лебедєва в управління Фонду державного майна України. 

У березні цього року стало відомо, що Фонд держмайна отримав доступ до бізнес-акаунтів Google та необмежений доступ до хмарного сховища. Це зроблено з метою посилити кібербезпеку та оптимізувати роботу з документами.

Верховна Рада на засіданні 13 липня ухвалила в другому читанні та в цілому законопроєкт №8392 про створення державного Реєстру санкцій.

Фото: ФДМУ / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1184
Читайте також
27.07.2023 00:31
Олена Чередниченко
«Детектор медіа»
1 488
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду