В Україні буде створено державний Реєстр санкцій

В Україні буде створено державний Реєстр санкцій

27 Липня 2023
1405
27 Липня 2023
00:31

В Україні буде створено державний Реєстр санкцій

1405
Дотепер єдиної публічної бази санкцій не існувало.
В Україні буде створено державний Реєстр санкцій
В Україні буде створено державний Реєстр санкцій

Верховна Рада на засіданні 13 липня ухвалила в другому читанні та в цілому законопроєкт №8392 про створення державного Реєстру санкцій, повідомляє сайт ВР.    

«Європейська правда» додає, що про ухвалення цього законопроєкту також повідомила директорка Департаменту санкційної політики міністерства юстиції Інна Богатих у фейсбуці.

Вона поінформувала,  що за ухвалення проєкту закону проголосувало 314 народних депутатів.

«Це очевидна річ — для того щоб вимагати належного дотримання санкційних обмежень, має бути офіційне джерело, яке б забезпечило можливість швидкої перевірки на застосування санкцій. Все так, але не точно. До цього часу єдиної публічної бази санкцій не існувало: банки вели свої бази даних, нотаріуси, реєстратори свої всі викручувались, як могли», зазначила Інна Богатих.

За словами директори Департаменту санкційної політики,  рушійною силою у створенні такої бази став Мін’юст.  А Комітет ВРУ з питань правової політики підтримав та забезпечив належний розгляд, обговорення та просування законопроєкту в Раді.

В опрацюванні та збалансуванні проєкту закону також взяли участь РНБО та Вищий антикорупційний суд.

Законопроєктом також усувається колізія у строках звернення до суду, яка існувала між Кодексом адміністративного судочинства та законом «Про санкції», що, за твердженням Інни Богатих,  «кожен раз давало примарний шанс опонентам клопотати про пропуск строку; збалансовуються (дещо збільшуються) строки розгляду та строки оскарження, уточнюються інші процесуальні питання».

Фото: Інна Богатих / фейсбук

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1405
Читайте також
18.09.2023 14:41
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
1 093
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду