Ексгендиректорка Луганської ОДТРК працює в медіапроєкті підозрюваного у держзраді Кирила Вишинського

Ексгендиректорка Луганської ОДТРК працює в медіапроєкті підозрюваного у держзраді Кирила Вишинського

28 Серпня 2023
1757
28 Серпня 2023
10:41

Ексгендиректорка Луганської ОДТРК працює в медіапроєкті підозрюваного у держзраді Кирила Вишинського

1757
Ольга Мохова є дружиною підозрюваного у захопленні державної влади експрессекретаря Януковича Родіона Мірошника. Вона долучилась до пропагандистського проєкту «Типичная Новороссия».
Ексгендиректорка Луганської ОДТРК працює в медіапроєкті підозрюваного у держзраді Кирила Вишинського
Ексгендиректорка Луганської ОДТРК працює в медіапроєкті підозрюваного у держзраді Кирила Вишинського

Колишня заступниця генерального директора з питань телебачення Луганської обласної державної телерадіокомпанії (ЛОДТРК) Ольга Мохова долучилася до проєкту підозрюваного у держзраді пропагандиста Кирила Вишинського «Типичная Новороссия». Про це свідчать відповідні відео на сайті smotrim.ru, повідомляє ІМІ.

На Луганську обласну державну телерадіокомпанію Ольга Мохова прийшла працювати у 1996-му році. Була ведучою, редакторкою, старшою редакторкою інформаційної служби ДО ЛОДТРК. У 2010 обійняла посаду заступниці генерального директора з питань телебачення і перебувала на цій посаді принаймні до 2014-го року. 

Мохова була співавторкою низки проєктів телерадіокомпанії, зокрема, «Дива Луганщини», «Лица Луганщины».

За освітою Ольга Мохова філологиня російської та української мов. Також вона вчилася в аспірантурі Луганського національного університету імені Т. Г. Шевченка за спеціальністю соціальна педагогіка.

Мохова є дружиною підозрюваного у захопленні державної влади Родіона Мірошника — експрессекретаря Віктора Януковича, ексдепутата Луганської облради від Партії регіонів, екскерівника Луганської обласної державної телерадіокомпанії.

Деякий час після початку російської агресії на Донбасі у 2014-му Мірошник переховувався в Москві, а потім повернувся в окупований Луганськ. У грудні 2014 року його призначили заступником керівника терористів «ЛНР» Ігоря Плотницького. Проросійські бойовики, які тимчасово окупували Луганськ, призначили ексжурналіста Родіона Мірошника своїм представником у Росії, назвавши його «послом».

У 2017 році Мірошника оголосили в розшук. Його підозрюють за ч. 1 ст. 109 (умисні дії, спрямовані на пособництво насильницькому поваленню конституційного ладу і захопленню державної влади), ч. 2 ст. 110 (умисні дії, спрямовані на зміну меж території і державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України), ч. 1 ст. 258-3 (участь в діяльності терористичної організації) КК України.

Нагадаємо, Кирило Вишинський перебував в Україні під слідством за підозрою у державній зраді, розповсюдженні матеріалів із закликами до насильницької зміни та повалення конституційного ладу, спрямованими на розпалювання національної ворожнечі та ненависті, приниження національної честі та гідності, а також у придбанні та зберіганні вогнепальної зброї. Його затримали 15 травня 2018 року СБУ та прокуратура Криму, й він майже півтора року перебував у СІЗО.

28 серпня 2019 року суд змінив запобіжний захід Вишинському з тримання під вартою на особисте зобов'язання. А 7 вересня Кирила Вишинського віддали Росії в рамках обміну утримуваними Україною та Росією особами за схемою «35 на 35». До України тоді повернулись 24 військовополонені моряки та політв’язні, зокрема режисер Олег Сенцов і журналіст Роман Сущенко.

У жовтні 2019 Вишинського призначили виконавчим директором міжнародного інформаційного агентства «Россия сегодня». У 2020-му Вишинський запустив на каналі «Россия 24» програму про Україну «Типичная Украина».

Фото: скриншот із сайту smotrim.ru / ІМІ 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1757
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду