СБУ оголосила підозру пропагандисту-колаборанту, члену Спілки письменників з Луганщини

СБУ оголосила підозру пропагандисту-колаборанту, члену Спілки письменників з Луганщини

14 Серпня 2023
1375
14 Серпня 2023
12:24

СБУ оголосила підозру пропагандисту-колаборанту, члену Спілки письменників з Луганщини

1375
Сергій Кривонос колись був головним редактором газети «Новини Сватівщини», є членом Національної та Міжрегіональної спілок письменників України.
СБУ оголосила підозру пропагандисту-колаборанту, члену Спілки письменників з Луганщини
СБУ оголосила підозру пропагандисту-колаборанту, члену Спілки письменників з Луганщини

Служба безпеки України повідомила про підозру в колабораціонізмі колишньому головному редактору газети «Новини Сватівщини», яка виходила у Сватовому на Луганщині, Сергію Кривоносу. Про це йдеться в матеріалах, опублікованих на сайті Офісу Генерального прокурора.

Як пише ІМІ, Сергій Кривонос у серпні 2022 року обійняв посаду редактора незаконно створеного друкованого видання «Сватовский вестник». Воно підпорядковане пропагандистському холдингу «Луганьмедиа», створеному у 2020 році для контролю над більшістю медіа окупованої Луганщини.

За даними слідства, у «Сватовском вестнике» переважно публікують звіти про роботу місцевої окупаційної влади для «покращення благоустрою населення», звинувачують ЗСУ та українську владу у воєнних злочинах та агітують місцевих мешканців на антиукраїнські заходи і підтримку Росії та окупаційної влади.

Сергій Кривонос був відповідальний за випуск газети «Сватовский вестник» №1 від 4 серпня 2022 року та разом з керівництвом окупаційної адміністрації Сватівського району безпосередньо брав участь в урочистості з нагоди ïї першого випуску та висвітленні в медійному просторі.

Після цього пропагандист 11 та 22 серпня 2022 року висвітлював  зустріч колективу Сватівської центральної районної багатопрофільної лікарні з депутатом Державної Думи РФ Миколою Панковим, а також зустріч переселенців з цим депутатом та керівництвом окупаційної адміністрації Луганської області.

Також Кривонос висвітлював урочистості з нагоди Дня російського прапора.

За даними СБУ, 22 серпня 2022 року він записав відеозвернення, у якому закликав громадськість голосувати за «приєднання» Луганщини до Росії.

Сергія Кривоноса викликають для участі в слідчих та процесуальних діях до ГУ СБУ у Житомирській області.

До 2014 року Сергій Кривонос був головним редактором газети «Новини Сватівщини». За даними порталу журнальныймир.рф, він брав участь у низці російських літературних конкурсів. Став лауреатом Міжнародної літературної премії імені Сергія Єсеніна від Спілки письменників Росії та літературної премії імені Миколи Ушакова від Національної спілки письменників України. Сергій Кривонос є членом Національної та Міжрегіональної спілок письменників України, Міжнародної спільноти письменницьких спілок.

Фото: stihi.ru
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1375
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду